Opleiding Eerste Hulp verlener in Ossendrecht

OSSENDRECHT - EHBO Ossendrecht start op 16 januari 2020 met de opleiding Eerste Hulp Verlener. Gedurende 16 lesavonden van ongeveer twee uur word je opgeleid voor het examen Eerste Hulpverlener van het Oranje Kruis. Reanimeren en het bedienen van een AED en Eerste Hulp aan Kinderen zijn onderdeel van het diploma. De cursus wordt gegeven bij Eetcafé De Boulevard in Ossendrecht en de lesavonden zijn op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Ga naar www.ehbo-ossendrecht voor meer informatie en het aanmeldingsformulier dat je kunt downloaden en invullen.

Leerlingenvervoer door ander bedrijf

GEMEENTE WOENSDRECHT - De aanbesteding voor leerlingenvervoer is afgerond. Munckhof Regie is door de gemeenten Woensdrecht en Bergen op Zoom aangewezen als de nieuwe vervoerder. Leerlingenvervoer is voor kinderen met een lichamelijk, zintuiglijke of verstandelijke beperking die niet zelfstandig en niet onder begeleiding van ouders/verzorgers van huis naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school kunnen reizen. Het gaat om scholen waarbij de afstand van huis naar school méér dan 6 kilometer bedraagt voor zowel (speciaal) basisonderwijs als (speciaal) voortgezet onderwijs. In Woensdrecht gaat het gemiddeld om zo'n 100 aanvragen per schooljaar. Voor de kinderen en ouders verandert er weinig: de chauffeurs en de routes blijven vrijwel overal hetzelfde. Met de gunning is het leerlingenvervoer in principe voor de komende drieënhalf jaar belegd bij Munckhof. Het contract gaat in per 1 januari 2020. De kosten voor leerlingenvervoer nemen toe voor beide gemeenten.

3500 euro voor AED's

GEMEENTE WOENSDRECHT - Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Door gezamenlijke inzet is er in Woensdrecht een dekkend netwerk van AED-apparaten. De Woensdrechtse gemeenteraad wil nu graag een impuls geven aan mensen die kunnen reanimeren en vergoedt de kosten van een cursus, gegeven door een aantal EHBO-verenigingen in de gemeente. Door gezamenlijke inzet van gemeente, EHBO-verenigingen, bedrijven, instanties en giften van burgers hangen er tientallen AED's in de gemeente. Vanuit het raadsbudget heeft de gemeenteraad nu €3.500,- vrijgemaakt om ook het aantal mensen dat kan reanimeren en een AED kan bedienen, te doen toenemen. Een motie hierover werd eerder dit jaar unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Reanimatiecursus

GEMEENTE WOENSDRECHT - In januari, februari en maart organiseren de EHBO-verenigingen een reanimatiecursus op verschillende locaties in de gemeente Woensdrecht. Het is een tweedaagse cursus in de avonduren, waarbij deelnemers leren reanimeren en een AED bedienen. Het staat mensen vrij om een locatie te kiezen. Aanmelden kan vanaf nu: in Putte: 14 en 15 januari 2020 jacvoorbraak@kpnmail.nl in Hoogerheide: 13 en 20 februari 2020 monique1303@hetnet.nl in Ossendrecht: 16 en 23 maart 2020 secretaris@ehbo-ossendrecht.nl

Schaatsavond voor         aangepast sporten

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdagavond 3 december 2019 is op de schaatsbaan op de Grote Markt in Bergen op Zoom een avond voor sporters met een beperking. Sinds 2013 bestaat in Bergen op Zoom een werkgroep aangepast sporten, waarbij sportverenigingen zijn aangesloten die een aanbod hebben voor sporters met een beperking. Sporters hebben tevens de mogelijkheid om tijdens deze avond te curlen. Deelnemers komen zowel van de verschillende sportverenigingen, maar ook van organisaties zoals S&L (Lambertijnenhof) en SDW. Ook van Titurel (woonvoorziening in Putte) komen bewoners schaatsen op de Grote Markt.
Deze avond is mede mogelijk gemaakt door medewerking van Het Bergs Winterparadijs en de F!TFabriek. De avond heeft een besloten karakter (toegang alleen met entreekaart), waardoor alleen sporters met een beperking en hun ouders/begeleiders welkom zijn. Het is vrij om te schaatsen, te curlen of gewoon te kijken. Daarnaast zal er in de horeca gelegenheid gezorgd worden voor entertainment.
Met deze avond sluit de werkgroep 2019 af en wordt er ondertussen hard gewerkt om zoveel mogelijk mensen met een beperking structureel aan het sporten en bewegen te krijgen. Zo zal onder andere het project Special Heroes binnen het speciaal onderwijs gecontinueerd worden.

Busreis naar de Expo

HALSTEREN - Voor senioren is er op 15 januari een busreis naar de 55+ beurs in Veldhoven. Om 11.00 uur vertrekt er een bus. KBO leden betalen een tientje voor de busreis, entreekaart en lunchpakket. Alle andere deelnemers betalen €12,-. Inschrijven kan 9 december om 14.00 uur in de Wittenhorst.