Afbeelding
Foto:

Feestelijke opening Beweegpark Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Het beweegpark in Hoogerheide is zondag op feestelijk wijze geopend. Zowel wethouder Jeffrey van Agtmaal als wethouder Lars van der Beek namen de honneurs waar. Na het officiƫle openingsmoment werden er diverse sportieve demonstraties gehouden in het park. Deze demonstraties werden verzorgd door de beweegcoaches van de brede welzijnsinstelling (BWI), de fitnessinstructeurs van Anytime Fitness Hoogerheide en Sport & Slankstudio Hoogerheide. Voor de kleintjes waren er meerdere pieten van pietenclub WoeHoo aanwezig, die 's middags hun voorstellingen hielden. "Doordat er meerdere inwoners van Hoogerheide hun wensen kenbaar hadden gemaakt, kwamen Eline de Lange, Angelique Schetters en Leonie Bezemer, op het idee om voor het park aan het Philomenahof een verzoek tot beweegpark in te dienen. Er bleken nog IDOP gelden beschikbaar te zijn en na een jaar voorbereiding was de kogel door de kerk", zegt Eline de Lange, voorzitter van Dorpsplatform Hoogerheide. Meer foto's en video's op: halsterse-zuidwestkrant.nl

BSD zet vraagtekens bij verkoop grond De Berk

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Gemeenteraadslid Louis van der Kallen van de BSD-fractie, zet zijn vraagtekens bij de manier waarop de verkoop en waardebepaling heeft plaats gevonden van het gebied rond de Berk aan de exploitant van de Berk. Dit stuk grond zou voor te weinig geld van de hand zijn gegaan. Van der Kallen verzoekt het college het totale verkoopproces van de gronden rond de Berk te onderzoeken.

Verliesgevende begroting onbegrijpelijk

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - De politieke partij Samen0164 vindt het onbegrijpelijk dat de coalitie akkoord is gegaan met een verliesgevende begroting. "GBWP, VVD, CDA en GroenLinks hebben geen probleem dat 2020 start met een tekort van ruim 2 miljoen euro. Dit na jarenlange perioden van verliezen en een tekort in 2019 dat inmiddels is opgelopen tot 11 miljoen euro. Wat mij betreft moeten we dringend stoppen met lullen en beginnen met poetsen", schrijft Reinoud Krijnen, fractievoorzitter Samen0164, in een brief aan het college.
In de raadsvergadering van dinsdag 12 november diende Krijnen twee moties in, waarin hij samenvat hoe Bergen op Zoom op korte termijn aanzienlijke besparingen kan realiseren. De eerste gaat over een betere benutting van de externe expertise, die de gemeente Bergen op Zoom veelvuldig inhuurt. De tweede motie van Samen0164 haakt in op de organisatieontwikkeling waarop de gemeente Bergen op Zoom inzet. "Je moet meer doen dan verwachten dat burgers genoegen nemen met een verpauperende stad en stellen dat vrijwilligerswerk nodig is. Je moet ook de hand in eigen boezem steken. In Nederland zijn we groot geworden door het gebruik van ons gezonde boerenverstand. De situatie is ernstig, we kunnen niet eeuwig blijven debatteren over mogelijke oplossingen: we moeten aan de slag!"

Ergernis om mountainbikeparcours, watertuin, parkeerdruk en zwembadtent Halsteren

HALSTEREN - Tijdens een wandeling in het gebied rond de Groote Melanen en de Ligneweg en de linieschansen kwam gemeenteraadslid Louis van der Kallen nogal wat opvallende zaken tegen. In positieve zin viel de hoge kwaliteit van de natuur hem op. "Het is een aantrekkelijk gebied. De flora en fauna lijken zich verder te ontwikkelen nu er een meer gevarieerd maaibeleid in praktijk wordt gebracht", schrijft hij in een brief aan het college. Minder te spreken is hij over de mountainbike-objecten die soms van erbarmelijke kwaliteit zijn en waarin soms schadelijke materialen zijn verwerkt. "Wie is verantwoordelijk als er ongelukken gebeuren? Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud en markering van de mountainbike-objecten? Waar zijn de besluiten te vinden die de aanleg van de mountainbike objecten hebben toegestaan? En zijn daarbij afspraken gemaakt over het onderhoud en de te gebruiken materialen?", vraagt hij zich af. Hij is ook teleurgesteld dat de aangekondigde waterspeeltuin ten zuiden van Fort Roovere nog steeds niet is gerealiseerd. Rond de locatie Monkey Town lijkt op sommige tijden de parkeerdruk erg hoog. Dat wordt volgens Van der Kallen door de omgeving als bezwaarlijk en als overlast ervaren. Hij pleit voor gesprekken met de management van Monkey Town over deze problematiek. Op het terrein van zwembad de Melanen zag Van der Kallen de tent liggen, die de vorige winterperiode boven het zwembad diende om het zwembad als alternatief voor de Schelp te kunnen gebruiken. "Is er vergunning om het terrein op deze wijze te gebruiken als opslagterrein? Is het voor het behoud van de tent goed dat deze zich in opgerolde toestand bevindt in weer en wind? Wat is het beleid bij de gemeente als het gaat om het opslaan van mogelijk her te gebruiken materialen zoals voornoemde tent", vraagt hij zich tot slot af.

Opening beweegpark Hoogerheide.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding