Parochie de Bron, O.L.V. Hemelvaart Hoogerheide


Zaterdag 30 november 19.00 uur: Woord- en communieviering; René Heinrichs 40 jaar in pastorale dienst; 1e zondag van de Advent. Voorganger: René Heinrichs aalmoezenier b.d.; Muzikale verzorging: zangkoor Libs o.l.v. Eugenie Monaco en pianist Paul Linnenbank; Koster: Ludo van Gool en Kees van Loon. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Zondag 1 december 9.00 uur: Woord- en communieviering; 1e zondag van de Advent; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Muzikale verzorging: Gemengd Koor Hoogerheide met dirigente Sasja Hendrickx en organist Theo Slangen; Koster: Kees van Loon en Ludo van Gool; Lectrice: Marie-Louise van Hooijdonk. Intenties: Frans Stuijts e.v. Cor Snepvangers als jrgt.; Ad Snepvangers en kleindochter Britt; Leon Stuijts v.w. verj. en moeder Betsie. De 2e collecte is voor Caritas voor hulp aan Venezolaanse vluchtelingenkinderen in Peru. Overleden: Eduard Groffen w.v. Isa Kuijlen; Frank Dingemans e.v. Ingrid Wesenbeek; Ad de Keijzer e.v. Francien van Dongen. Vrijdag 6 december 9.30 uur: Woord- en communieviering; viering in de Mariakapel; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen Mededelingen: Op kerstavond was er in de kerk van Hoogerheide op 24 december een viering om 21.30 uur. Door omstandigheden gaat deze viering niet door. Op deze avond is er om 20.00 uur wel een Eucharistieviering in de kerk van Ossendrecht.

Parochie de Bron, Kerk Sint Gertrudis Ossendrecht


Zondag 1 december 11.00 uur: Woord- en communieviering; 1e zondag van de Advent; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Muzikale verzorging: Gemengd Koor Woensdrecht met organiste Lisette van Mechelen; Koster: Emmy; Lector: Johan den Ouden; Misdienaar: Dominic Klumpers. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons; De 2e collecte is voor Caritas voor hulp aan Venezolaanse vluchtelingenkinderen in Peru. Mededelingen: Op kerstavond is er om 20.00 uur een Eucharistieviering in de kerk van Ossendrecht.

Adolphinekapel Ossendrecht


Dinsdag 3 december 19.00 uur: geen viering.

Parochie de Bron, Dionysiuskerk Putte


Zaterdag 30 november 19.00 uur: Woord- en communieviering; 1e zondag van de Advent; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Tonio de Candia; Lectrice: Rita van Gaal. Intenties: Zuster Will; Antonetta Heesmans; t.e.v. Heilige Rita; t.e.v. OLVrouw van Altijddurende Bijstand. De 2e collecte is voor Caritas voor hulp aan Venezolaanse vluchtelingenkinderen in Peru. Mededelingen: In december zijn er vieringen op zaterdag 14 december om 19.00 uur en op kerstavond 24 december om 20.00 uur.

Sainte Marie Broeders, Huijbergen


Eucharistievieringen op zon- en feestdagen om 09.30 uur. Dinsdag en donderdag om 8 u.

Protestantse kerk, Woensdrecht Ossendrecht


Zondag 1 december 9.45 uur: Prof. C. Vonk, Brasschaat.

Parochie de Bron, O.L.V. Hemelvaart Huijbergen


De viering van 30 november komt te vervallen. In de maand december is er op 7 en op 24 december een Woord- en Communieviering.

Verzorgingshuizen Parochie de Bron


Heideduin te Hoogerheide: Vrijdag 6 december 14.30 uur: geen viering.

Mariahove te Ossendrecht: Woensdag 4 december 10.30 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar.

Beukenhof te Putte: Dinsdag 3 december 14.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Opgelet: op 1 december is er een afscheidsdienst van Hein Paulissen in de Gummaruskerk in Steenbergen. De andere vieringen in de kerken komen te vervallen. Zondag 1 december 9.30 uur Gummaruskerk: Eucharistieviering voorgangers het hele pastoresteam. Overleden: Toos Man – Heijmans en Rien Geers. Donderdag 5 december 9.00 uur: Eucharistieviering: voorganger: pastor Sebastian Chazhoor.

Sint Martinuskerk, Halsteren


Zondag 1 december 10.30 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk; Ds. Henk van het Maalpad.

Christoffelparochie Antonius Padua Lepelstraat


Uw gebed wordt gevraagd voor: Jo van Tillo w.v. Frans de Kock; Peet van Akkeren w.v. Mariëtte van Akkeren – Jacobs. Zaterdag 30 november 19.00 uur: Eucharistieviering 1e Avond van de Advent. Familieviering: Rien Uytdewilligen e.v. Riet Schijvenaars; Voorgangers: Past. S. Chazhoor en Past. L. Robijn, lector: F. Veraart m.m.v. het kinderkoor. Voorafgaande aan deze viering wordt er vanaf 16.30 uur een knutselmiddag georganiseerd met als thema: Op weg naar Kerstmis. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Alle kinderen van Lepelstraat Halsteren, Tholen, Oud-Vossemeer en omstreken zijn van harte welkom. Deelname is gratis. Opgave van te voren is wenselijk bij Carola van Wijk, telefoon 06-43070896 . Zondag 1 december 9.30 uur: Parochiële viering in de Gummaruskerk te Steenbergen. Pastor Hein Paulissen is, zoals we allemaal weten, ernstig ziek. Onlangs is hem duidelijk geworden dat hij niet meer terug kan keren in het werk voor onze parochies. Hij vindt dat heel verdrietig en wij als parochianen en het team ook. Hij wil in deze dienst van ons als parochianen afscheid nemen. Na de dienst kunt u nog persoonlijk van hem afscheid nemen. Er zijn mensen bereid om parochianen die niet zo mobiel zijn mee te nemen in de auto naar deze viering. In onze parochiekern kunt u zich opgeven bij H. Wouts, telefoon: 0164 – 682575. We hopen op een viering met vele parochianen, ondanks de droeve kant van deze viering, dat de pastor zijn werk kan afsluiten op een manier die hem kracht geeft. Dinsdag 3 december 19.00 uur: Eucharistieviering ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Emmauskerk, Bergen op Zoom


Diensten om 9.30 uur en 16.00 uur: Emmauskerk, Korenberg 90, Bergen op Zoom.

Inloophuis Het Getij

OSSENDRECHT - Bij Het Getij, ontmoetingsplaats voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten op de Volksabdij in Ossendrecht staan komende week de volgende activiteiten op het programma: Dinsdag 3 december om 10.30 uur ontspanningsoefeningen, daarna lunch en Sinterklaasviering. Woensdag 4 december ochtend workshop speksteen. Donderdag 5 december ochtend workshoptiffany/glas-in-lood in Huijbergen. www.hetgetij.com

Symposion Rembrandt

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 30 november houdt het Lectorium Rosicrucianum in het centrum aan Blauwehandstraat 21 het symposion "Rembrandt, de sensatie van licht". Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er diverse lezingen. Info 06-20442613.