Andrea Colpaart (WVV'67) & Janneke Schuurbiers (ODIO).
Andrea Colpaart (WVV'67) & Janneke Schuurbiers (ODIO). Foto: Andrea Colpaart & Janneke Schuurbiers (ODIO)

WVV'67 dames op schot in Ossendrecht

OSSENDRECHT – De Ladies Derby krijgt meer en meer gestalte. De confrontatie ODIO-WVV'67 betekende het vierde duel in het dozijn Woensdrechtse wedstrijden. In een heerlijk najaarszonnetje had de gastvrouw het opnieuw moeilijk. WVV'67 schudde op haar beurt deze week alle schroom van zich af.

Het lag in de lijn der verwachtingen. ODIO dames mist vanaf het begin van dit seizoen haar solide laatste vrouw Joyce Schroeijers en goalgetter Daniëlle Bus. Beide dames zijn aan een wereldreis van vijf maanden in Azië bezig. Na de winterstop hoopt coach Jeroen Goossens het duo weer in de armen te sluiten. Tot die tijd weren de Ossendrechtse dames zich kranig doch konden ook in de ontmoeting met groenzwart een nederlaag niet voorkomen.

In de eerste helft was het notabene de Ossendrechtse Michelle van der Poel die haar dorpsgenoten met twee goals op achterstand zette. Ook Andrea Colpaart wist weer tweemaal het net te vinden. Het meest opmerkelijk moment kwam op conto van de scheidsrechter van dienst. Op slag van rust bestrafte hij onreglementair ingrijpen op Robin Akkermans met een strafschop voor WVV'67. Yashlin Smeekes schoot onberispelijk binnen. De treffer werd echter geannuleerd daar een ploeggenote te vroeg was ingelopen. Na de thee kwam de leidsman op zijn beslissing terug en hervatte de wedstrijd met een herkansing voor Smeekes vanaf elfmeter, 0-5. In het restant van het duel zette WVV'67 de toon en bepaalden Iris Kouters met een schitterend afstandsschot en Robin Akkermans na een knappe individuele actie de eindstand op 0-7.

Record

ODIO wacht derhalve nog steeds op haar eerste punt en zelfs eerste doelpunt. WVV'67 lijkt eindelijk het doel van de tegenpartij te hebben gevonden. Eerder die week boekte het tegen de voetballende dames uit Halsteren haar eerste driepunter van het seizoen. Voor een recordscore van 18-0 tekenden Yashlin Smeekers (7x), Robin Akkermans (6x), Amber van Pul (3x), Fleur Kuijper (1x) plus een eigen goal.

Een mokerslag waar Halsteren op zondag nog niet overheen was. Ook METO dames pakte in eigen huis met een enorm bravoure en handenvol goals uit . Na Laura van Elsakker (7x), Anouk Ouwerkerk (3x), Imke van Gorsel (2x), Sigrid Raaijmakers en Isa Hubert stokte de teller op 14-0. Chapeau!

In de Ladies Derby voorzagen slechts twee van de 77 deelnemers ODIO-WVV (0-7): Maaike van Zundert en Lois Deelen. Laatstgenoemde mag de Wilbrink-slagroomtaart namens Kuijpers Assurantiën uit Bergen op Zoom tegemoet zien!

In het algemeen klassement zijn de onderlinge verschillen gering. Luuk Gelten Tamara van den Bergh leiden met ieder 15 punten. De navolgende namens completeren de top-10: Merel Janssens (14), Gerald de Waal (14), Maaike van Zundert (13), Arthur Borsboom (13), Daphne Leemans (13), Meghan Pijnen (13), Joey van Hooijdonk (13), Judith Veraart (13), Kelly Versteeg (13) en Nica de Nooijer (13).

Volgende Ladies Derby afspraak: zondag 8 december METO da1-WVV'67 da1.