Sinterklaasbingo

HALSTEREN - KBO-afdeling Halsteren nodigt bingoliefhebbers uit voor een Sinterklaasbingo op woensdag 27 november in ontmoetingscentrum de Wittenhorst. Voor alle deelnemers is een presentje beschikbaar. Tijdens de pauze krijgt iedereen een lekker hapje aangeboden. Met deze Sinterklaasbingo zijn aantrekkelijke geldprijzen te winnen. De zaal gaat open om 13.00 uur; aanvang bingo 13.30 uur.

Bibliotheekfusie

REGIO - Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat.
De nieuwe organisatie gaat de Bibliotheek West-Brabant heten. Alle gemeenten die bij deze bibliotheek zijn aangesloten (Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert) hebben in gezamenlijkheid een convenant opgesteld wat ze op 2 december zullen ondertekenen.

Genomineerd Zorgprijs

REGIO - De door SDW ontwikkelde toolkit 'Op zoek naar de ideale begeleider' is genomineerd voor de CZ Zorgprijs 2019. Met de toolkit krijgen teams handvatten om cliënten te betrekken bij het wervingsproces van medewerkers. Voor de CZ Zorgprijs 2019 waren 45 projecten ingediend. De toolkit van SDW is nu samen met negen andere projecten genomineerd voor de Zorgprijs.
Op donderdag 28 november maakt de jury de drie winnaars bekend tijdens een feestelijke prijsuitreiking in kasteel Maurick in Vught. "Het was een mooi project om uit te mogen voeren", aldus Ramon van Amerongen en Zeynep Gündüz, medewerkers cliëntparticipatie. "We zien dat teams de toolkit ook echt inzetten en cliënten bij het sollicitatieproces betrekken op een manier die bij hen past. De nominatie is dan ook de kers op de taart. Natuurlijk hopen we 28 november als een van de winnaars naar huis te gaan. Samen met enkele cliënten zijn we bij de prijsuitreiking aanwezig. Als we de prijs winnen, gaan we de toolkit verder uitbreiden. Bijvoorbeeld met hoe je cliënten kunt betrekken bij het behouden van medewerkers."

Rembrandt voorstelling

HOOGERHEIDE - 2019 is het Rembrandt-jaar. Daarom brengen twee topmusici de prachtige multimedia-theatervoorstelling 'Rembrandt & De Gouden Eeuw' over het leven en werk van Rembrandt van Rijn. Zij tonen de allermooiste schilderijen en ondersteunen die fantastische beelden met livemuziek op gitaar, luit, akoestische bas en accordeon.
Speciaal voor de voorstelling 'Rembrandt & De Gouden Eeuw' exposeren enkele leden van de Stichting Uit de Kunst Woensdrecht hun werken in de trant van Rembrandt. De voorstelling Rembrandt & De Gouden Eeuw is te zien in MFC Kloosterhof, Huijbergseweg 3b, Hoogerheide op zaterdag 30 november om 20:15 uur. Entree kost €18,00 inclusief een pauzedrankje. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via www.podiumkloosterhof.nl

Sinterklaas-voorstelling

HOOGERHEIDE - Sinterklaas en Zwarte Piet staan op zondag 24 november op de planken in het Kloosterhof. De eerste voorstelling begint om 13:00 uur en de tweede om 15:00 uur. Entree: € 3,00 bij MFC Kloosterhof en Primera Niels van Elzakker.