Cursus bloemschikken

HALSTEREN - Op dinsdag 17 december is er van 20:00 tot 21:00 uur een cursus bloemschikken. Leden van KBO Halsteren betalen 20 euro en niet-leden betalen 25 euro. Inschrijven kan op woensdag 27 november van 10:00 tot 12:00 uur in ontmoetingscentrum de Wittenhorst.

Kaartavond De Heide

OSSENDRECHT - Zaterdag 30 november staat de tweede kaartavond van buurtschap De Heide op het programma met de spelsoorten wippen of rikken. Zoals altijd zijn er buiten de gezelligheid en spanning van het spel ook weer mooie prijzen te winnen. De kaartavond is vanaf 20:00 uur in café De Boulevard te Ossendrecht.

Lezing door theoloog

HOOGERHEIDE - Zijn nieuwe vormen van spiritualiteit een dreiging of een groeikans? Die vraag staat centraal tijdens de lezing door theoloog Jan Brok. Woensdag 20 november houdt theoloog Jan Brok een lezing in Hoogerheide met de titel: 'Nieuwe vormen van spiritualiteit, dreiging of groeikans?' Het spirituele landschap in Nederland is sterk veranderd. Jan Brok gaat in op een aantal verschijningsvormen van nieuwe spiritualiteit die beter aansluiten bij wat mensen in deze tijd zoeken. Hij besluit zijn lezing met de vraag: moeten we bang zijn voor nieuwe spirituele vormen nu kerkgemeenschappen steeds meer verdwijnen en geloofsopvattingen geruisloos verdampen? Of zijn er bij alle onzekerheid in deze overgangsperiode ook groeikansen? Jan Brok studeerde theologie in Nijmegen en Duitsland. De lezing vindt plaats in de ontmoetingsruimte van de RK kerk in Hoogerheide, Raadhuisstraat 134. De avond begint om 19:45 uur en eindigt om 21:45 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Wimke Overbeek op telefoonnummer 06-45033592.

Alzheimercafé

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 25 november is er in Woon-Zorgcentrum Het Nieuwe ABG aan de Van Dedemstraat 13 in Bergen op Zoom een bijeenkomst van het Alzheimer café. Mensen met dementie en hun familieleden, vrienden, kennissen zijn van harte welkom. Vanaf 19.00 uur is de deur open voor een kopje koffie en het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Gastspreker is Madeleine Timmermann, zorgethicus en geestelijk verzorgende, werkzaam binnen Stichting Groenhuijsen in Roosendaal. Zij behandelt met de bezoekers het thema: rouw- en verliesverwerking in het proces van dementie. Bezoekers hoeven zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis. Voor informatie en reacties kunt u terecht bij coördinator de heer R. van Oosterbos, te bereiken via telefoon: 06-21971470 en via e-mail: raymond.van.oosterbos@alzheimerwb.nl.

Ikebana-workshop

HALSTEREN - Bent u benieuwd hoe u op een Japanse manier kunt bloemschikken of wilt u meer ervaring met Ikebana opdoen? Kom dan naar arboretum de Hertgang in Halsteren. De workshop wordt zondag 24 november gegeven door Lydia Theuns en duurt van 14:00 tot ongeveer 16:30 uur. Kosten zijn €12,50 inclusief koffie en thee. U kunt zelf kiezen welk groenmateriaal en welke schaal u wilt meenemen. Lydia Theuns beoefent Ikebana sinds 1997 en is opgeleid in de Ikenobo-school. Zij bezit al enkele jaren de officiële Japanse bevoegdheid om in deze school les te geven en brengt haar kennis en ervaring graag over aan alle geïnteresseerden. Opgeven en meer info via info@lydia-en-reiki.nl of 0164-642619.