Afbeelding
Foto:

Leven met verliezen

HOOGERHEIDE - Verliezen zijn er groot en klein en omgaan met verlies doen we niet iedere dag. Marieke de Bruijn is psychosociaal therapeut en gespecialiseerd in het begeleiden van rouw- en verliesprocessen. Het is niet alleen leerzaam en boeiend maar door haar manier van vertellen ook erg begrijpelijk en ondanks de materie, heeft ze een humoristische en scherpe benadering. Op 26 november geeft zij een gratis lezing in Hoogerheide georganiseerd door Claudia Meesters van Koning te Rijk, BWI en GGD West-Brabant. Wees welkom! Vooraf graag aanmelden claudia@koning-te-rijk.nl.

Voorleesworkshop

HOOGERHEIDE - De Bibliotheek Het Markiezaat organiseert een voorleesworkshop voor iedereen die graag voorleest aan peuters en kleuters en/of op zoek is naar tips om het voorlezen nóg leuker te maken. Belangstellenden zijn maandag 25 november van 19:30 tot 21:30 uur van harte welkom in de Bibliotheek Bergen op Zoom. De kosten zijn €10. Graag vooraf per mail aanmelden via activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl.

Bingo in de Kastanje

BERGEN OP ZOOM - Donderdag 28 november organiseren de vrijwilligers van WijZijn weer een leuke bingo in de zaal van ontmoetingscentrum de Kastanje aan de Kastanjelaan 164. Van 13.30 tot 16.30 uur is de bingo met leuke prijzen.

Expositie Iwaz

HALSTEREN - De afgelopen weken werkten kunstenaar Iwaz en 327 kinderen van Basisschool De Toermalijn uit Halsteren samen aan een kunstproject. Op 22 november is de opening van de expositie van dit project. Tijdens het project in het kader van milieubewuste duurzaamheid hebben ze van plastic afval beelden gemaakt.

Sint Nicolaastocht Putte

PUTTE - Enkele weken voor pakjesavond en de verjaardag van Sint Nicolaas wordt een gezinswandeltocht gehouden waar de goede kindervriend van zich doet spreken. Zijn knechten delen naar oud Hollands gebruik pepernoten uit aan de deelnemers. Want waar mogelijk een koude wind of gure regen naar de warme kachel doen verlangen, is het vooruitzicht van de knusse ontmoeting met de Sint een stimulans om flink door te stappen. De tocht van 7, 14, 21 of 28 kilometer is op zondag 24 november. Starten kan vanaf acht uur 's ochtends vanaf De Batters aan de Herenbaan 10 in Putte. Inschrijven is tot 12 jaar gratis , voor mensen met een pas twee euro en anders drie euro. www.dewandelendekrabben.nl

Inloopavond Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - De Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een gnostiek gedachtegoed. Het thema van de inloopavond op dinsdag 26 november is: ontstijgen aan alledaagse hectiek. "Hoe lang nog, o ziel, zullen onbevredigende verlangens naar de zintuiglijke wereld nog vat op u hebben, vluchtend van de ene sensatie naar de andere, van heet naar koud, van koud naar heet, van honger naar verzadiging, van verzadiging naar honger. Zolang ge afhankelijk zijt van de stoffelijke dingen, is het niet te bevredigen verlangen ernaar uw lot. Eenmaal in uw bezit, is er de kwelling ze te verliezen." Ieder die zich door dit onderwerp aangesproken voelt, is welkom op dinsdag 26 november om 20.00 uur aan de Blauwehandstraat 21 in Bergen op Zoom.

Afbeelding