Afbeelding
Foto:

Hardloopster Joleen Jansen presenteert boek

BERGEN OP ZOOM - In de hardloopwereld is de naam Joleen Jansen-Melse bij velen bekend. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang menig succes. Zowel regionaal als landelijk liep Joleen Jansen vaak in de prijzen, met name op langere afstanden. Nu laat ze zich van een heel andere kant zien. Als schrijfster debuteert Joleen Melse met haar boek 'Ken je me?'

Op zondag 24 november om 14.30 uur wordt het boek gepresenteerd in kantine d'n Assieschuif bij AV Spado op Sportpark Rozenoord. Voor de in sportkringen vooral vrolijk over komende Joleen Melse is het boek een verwerkingsproces. "Met dit boek hoop ik andere mensen te kunnen helpen. Een jaar of tien geleden kwam door een flashback een diep verstopt trauma dat jaren had gesluimerd plots tevoorschijn. In die periode liep ik zelfs marathons, was perfectionistisch, wilde tegen iedereen aardig zijn en cijferde mezelf weg. Ik speelde een rol en hardlopen was een vlucht voor me." Traumatische ervaringen zijn terug te voeren naar haar jeugd. Op haar achttiende werd Joleen Melse met anorexia opgenomen in De Viersprong. "Op een gegeven moment woog ik nog maar 32 kilo en wilde niet meer verder leven. Door een 'wondertje' kwam ik uit dit diepe dal. Het leven lachte me toe, ik ontmoette mijn man en we kregen een gelukkig gezin met drie zoons. Intussen ben ik oma. Op mijn 35-ste begon ik met hardlopen, het stofje dat hierbij wordt aangemaakt gaf me een goed gevoel. Als kind ben ik altijd al beweeglijk geweest en deed aan allerlei sporten. Met hardlopen later ging het stukken beter met me, maar ik besefte niet dat er iets mis was." Een passage uit het boek: 'Gisteren na m'n werk heb ik alle rotgevoelens, verkeerde gedachten en frustraties eruit gerend, zo ook al mijn energie. Te lang gerend en daardoor zo leeg, te moe om nog te denken. Dit voelde op zich heerlijk, m'n spanning was weg, m'n hoofd leeg, was alleen maar moe…….! Te moe om goed te eten, te moe om te slapen, gewoon maar lekker liggen, niks, niet denken.' In Ken je me? staan ook gedichtjes. Joleen schreef jarenlang een voorwoordje in het clubblad Spado Spike dat dan steeds beantwoord werd door een mede-redactielid.
Ken je me? Joleen Melse, uitgeverij Van Warven, ISBN 978-94-931-7508-2

Zondag aantrekkelijke Sirocco ATB-toertocht

WOENSDRECHT - Op zondag 24 november vindt de 24e Sirocco ATB-toertocht plaats. Ook dit jaar heeft de 'Van de Klundert - De Crom' familie samen met alle trouwe Sirocco vrienden weer een aantrekkelijke tocht uitgezet. Er zijn drie afstanden te verrijden: 30, 45 en 55 km over onverharde paden en technische singletracks. De tocht start en finisht traditiegetrouw vanuit 'Café Non Plus Ultra', Grindweg 2 te Woensdrecht.

Van 08.30 tot 10.30 uur kan er gestart worden. Er zijn speciale elementen verwerkt in de routes zodat de toertocht voor elk niveau uitdagend is. Zo staat de 30 km route los van de andere twee routes. Dit houdt in dat je de zwaarte van de rit zelf kunt bepalen op basis van de afstand. Bij alle drie de routes zijn er nauwelijks afsteekpunten dus maak bij de start meteen de goede keuze! Naast de afstand worden de routes nog uitdagender gemaakt door diverse Strava segmenten, die onderweg op bordjes worden aangegeven. Hier kunnen deelnemers hun eigen persoonlijke record wegzetten en daarnaast de strijd met elkaar aangaan op stroken die hiervoor geschikt zijn.

Onderweg is een luxe verzorgingspost ingericht waar je kan bijkomen onder het genot van een banaan, energiereep, suikerwafel, mars, sportdrank en thee. Daarnaast is hier een EHBO-post ingericht en is er een materiaalpost aanwezig waar Sirocco Personal Bikes je helpt met problemen aan de fiets. Na afloop kan de fiets vakkundig schoongespoten worden door leden van het Sirocco ATB-team op de parkeerplaats bij de inschrijving en is er douchegelegenheid bij de sporthal aan de Bloemenlaan. Helemaal opgefrist? Stap dan nog even binnen bij Café Non Plus Ultra en geniet van de unieke gezellige sfeer!

Met behulp van alle familieleden, vrienden en bekenden van het Sirocco team gaan we ervoor om van deze editie weer een unieke gebeurtenis te maken. Genoeg redenen dus om te komen genieten van deze mooie tocht op 'De Brabantse Wal'.
Voor verdere informatie of eventuele vragen kan je terecht bij: Sirocco Personal Bikes, Dorpsstraat 39, 4634 TM in Woensdrecht, tel. 0164-612307. Bezoek ook de Facebookpagina Sirocco personal bikes en www.sirocco-atb.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding