Tuinen beschikbaar

LEPELSTRAAT - Bent u een liefhebber van tuinieren en is het kweken van eigen groenten en fruit voor u een leuke bezigheid, dan is het goed om te weten dat er tuinen beschikbaar zijn bij tuinenvereniging 't Vagevuur. Het najaar is namelijk de ideale tijd om te planten voor het komende voorjaar. Dus ook een goed moment om een tuin te gaan huren.
Tuinenvereniging 't Vagevuur is sinds 2008 te vinden aan het Kinderstraatje in Lepelstraat. Met een twintigtal leden beplanten ze de dertig tuinen en dat wil zeggen dat er nog steeds ruimte is. De tarieven zijn 30 eurocent per vierkante meter, contributie is €7,50 per jaar. "Mensen die belangstelling hebben, kunnen bellen voor een rondleiding", vertelt Lyda, secretaris van de vereniging. Bel naar (0164) 251341 of stuur een mail naar awfranken@kpnmail.nl.

Kerstmarkt Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Op zondag 15 december a.s. wordt in de Antonius van Paduakerk aan de Kerkstraat 53 in Lepelstraat weer een gezellige kerstmarkt gehouden. Er zullen diverse optredens zijn en ook vele goed gevulde kraampjes met allerlei leuks en lekkers. De kerstmarkt is van 12:00 tot 17:00 uur en de toegang is gratis.

Knutselactiviteit

LEPELSTRAAT - De Sint Christoffelparochie maakt zich in deze maand niet alleen op voor de komst van Sinterklaas, maar ze gaan ook aftellen naar Kerstmis, de geboorte van Jezus. Dit aftellen begint op zaterdag 30 november in onze kerk om 19.00 uur tijdens de Familieviering in de Antonius van Paduakerk. Voorafgaande aan de Familieviering wordt om 16.30 uur een knutselprogramma georganiseerd door de leden van de gezinsvieringswerkgroep. Terwijl de kinderen gezellig bij elkaar zijn wordt er wat moois geknutseld om af te tellen naar kerst. Alle kinderen van Lepelstraat, Halsteren, Tholen, Oud Vossemeer en omstreken zijn van harte welkom. Kinderen die hieraan mee willen doen, kunnen zich vóór 27 november gratis opgeven bij Carola van Wijk (ger.carola@gmail.com) of via familiecatechese@sint-christoffel.nl.

Wereldlichtjesdag

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 8 december 2019 organiseren de vrijwilligers van de lotgenotenvereniging OOK (Ouders van een Overleden Kind) samen met ritueelbegeleider Lilian Boudewijn-Slaats een herdenkingsbijeenkomst voor overleden kinderen, ter gelegenheid van en in het teken van Wereldlichtjesdag. Het thema is durven voelen en je weer op de toekomst richten. Wereldwijd branden op deze dag de tweede zondag van december kaarsen om overleden kinderen te gedenken. De bijeenkomst vindt plaats in de accommodatie van Rijksscholengemeenschap 't Rijks, Burgemeester Stulemeijerlaan 24 in Bergen op Zoom. Aan de ouders, die aanwezig willen zijn, wordt gevraagd om van tevoren de aanwezigheid op te geven, met de naam van het overleden kind én om digitaal een foto te sturen via het e-mailadres: vookwestbrabant@gmail.com.

Donateursmiddag HL

OSSENDRECHT - Herwonnen Levenskracht afdeling Ossendrecht houdt op 30 november een muziekmiddag voor donateurs met de zanggroep Ikke en jij en een grote verloting. Iedereen die donateur is van HL Ossendrecht is van harte welkom in De Drieschaar in Ossendrecht. De zaal is open om 13.15 uur. Aanvang programma is om 13.45 uur.