Afbeelding
Foto:

Subsidie Bureau Halt

BERGEN OP ZOOM - Het college heeft de subsidie voor Bureau Halt voor 2020 vastgesteld. Aan Bureau Halt zal een bedrag van €10.540,- beschikbaar worden gesteld. Aan de subsidieverstrekking zit een aantal voorwaarden vast. Zo moeten er minimaal 34 voorlichtingsbijeenkomsten worden gegeven aan groepen 7/8 van de basisschool en klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs volgens de methode 'je hebt een keuze'. De scholen kunnen daarbij kiezen uit de volgende thema's: (jeugd)criminaliteit, normen en waarden, invloed van de groep, gevolgen van gedrag, online veiligheid, overlast en respect en Veilige publieke taak. Van het subsidiebedrag wordt ook een deel gereserveerd voor maatwerkuren naar aanleiding van incidenten of actualiteit bij scholen.

Jaarconcert Dal Segno

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Zondagmiddag 17 november zitten de muzikanten van Blazersensemble Dal Segno om 14.00 uur startklaar in Vestzaktheater 't Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. Zij zullen deze middag een aantal bekende en minder bekende harmoniewerken ten gehore brengen op hun jaarconcert. Blazersensemble Dal Segno, een middelgrote muziekvereniging die niet de geijkte wegen bewandelt, zal in 2020 haar 40-jarig bestaan vieren. Zij zijn heel blij en trots om dit jaar hun slagwerksectie te hebben mogen versterken met enkele jeugdige muzikanten. De nieuwe slagwerkers zullen in enkele muziekstukken duidelijk van zich laten horen. Na de harmonieklankenvan Dal Segno zal de Persi Swing Collective Bigband uit Steenbergen het programma vervolgen. Na deze twee verschillende muziekstijlen kan men in het café van 't Zwijnshoofd nog gezellig napraten en luisteren naar de klanken van Tony's Wife, een orkest dat gemodelleerd is naar de immense populaire Engelse Savoy Bands en die van Jack Hylton en Harry Roy. De toegang van deze muzikale middag is gratis.

Ruilbeurs Recycle Sint

BERGEN OP ZOOM - Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is het pakjesavond. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren; Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseren Pamela, Jose, Annie, Ineke en Debby aangevuld met een team vrijwilligers een Recycle Sint op vrijdagavond 15 november. De ruilbeurs vindt plaats van 18:30 tot 20:30 uur in ontmoetingscentrum het Hoofdkwartier aan de Rembrandtstraat 52a in Bergen op Zoom. Betalen doe je met waardebonnen die je krijgt als je speelgoed inlevert. Speelgoed inleveren kan op de volgende dagen en tijden: Woensdag 13 november: 15:00-16:30 uur. Donderdag 14 november: 19:00- 20:30 uur. Vrijdag 15 november: 9:00-11:00 uur. Vrijdag 15 november: 16:00-17:00 uur.

Sinterklaas leest voor

HALSTEREN - Hoog bezoek in de Bibliotheek het Markiezaat te Halsteren. Sinterklaas komt langs en leest voor over zijn eigen belevenissen. Het voorleesfeest is op woensdag 20 november van 14:00 tot 15:00 uur en van 15:30 tot 16:30 uur in Bibliotheek Het Markiezaat teHalsteren aan de Dorpsstraat 69. De toegang is gratis en voor kinderen van 0 tot 7 met hun ouders.