Cadeaubon voor mantelzorgers

GEMEENTE WOENSDRECHT - Veel mensen zorgen onbetaald voor hun partner, een familielid of een bekende. Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurig zieke, een beperking of hoge leeftijd. Ook in Woensdrecht zijn veel mensen actief als mantelzorger. Het college van burgemeester en wethouders waardeert de inzet van mantelzorgers en beloont hen met een mantelzorgcompliment in de vorm van een VVV-cadeaubon ter waarde van vijftig euro.

Mensen die langdurig en vaak voor een naaste, zoals een familielid, vriend of kennis zorgen, zijn mantelzorger. Een mantelzorger is geen beroepskracht maar zorgt vanuit een persoonlijke band voor iemand. Het Woensdrechtse mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden meer dan de gebruikelijke zorg verlenen aan iemand die in de gemeente Woensdrecht woont.

De adviseurs van de Brede Welzijnsinstelling (BWI) ondersteunen mantelzorgers het hele jaar door met raad en daad. Alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij de BWI en voldoen aan bovenstaande beschrijving komen in aanmerking voor het compliment. Zij ontvangen een uitnodiging om het compliment in november in één van de dorpskernen in ontvangst te komen nemen.

Mantelzorgers die nog niet geregistreerd staan, kunnen daarvoor nog tot 1 december terecht bij de BWI. Neem contact op met l.winkel@bwiwoensdrecht.nl of (0164) 672049.