Afbeelding
Foto:

Weekend sportpromotie in Putte groot succes

PUTTE - Het Sportpromotie weekend in Putte voor mensen met een beperking is een echt succes geworden. Wethouder Lars van Beek was lovend tijdens de prijsuitreiking over de organisatie en vond dat dit wel eens een jaarlijks terugkerend evenement mocht worden. De volledige sporthal De Biezen was afgehuurd en een rolstoelcircuit was uitgezet om alle 8 soorten sport te kunnen bereiken en zelf mee kon maken onder begeleiding van PARA sporters of instructeurs.

Er werden demonstraties gegeven door mensen met een beperking die zelf op internationaal niveau deze sporten beoefenden. Bij het biljarten, geleid door Stany Imbert, de bezieler van dit gehele weekend, werd een inleidende demo gegeven met 'getrukeerde' ballen en ook kunststoten met een persoon liggend op het biljart. Ook een rolstoel biljarter deed mee met speciale toebehoren. Bij het Tafeltennissen kwamen de parasporters van Hotak uit Hoogerheide showen wat de mogelijkheden waren, Bas Rongen, Mark Alberti en Frans Verboven. Een elektrische-rolstoelspeelster Anita Mertens had haar hulphond bij zich. Ook was de Stichting Gehandicapten Sport Bevelanden uit Goes aanwezig met meerdere spelers waarvan Matthijs Mol ook internationaal speelt. Mark Alberti bracht het nieuwe spel mee dat door de NTTB gepromoot wordt, schuiftafeltennis. Op zondag was er een demonstratie door trainer Luc Swanepoel en rolstoel-tafeltennisser Bart Brands. Bij vechtsporten liggen er wel degelijk mogelijkheden; tennis, basketbal en koersbal blijven natuurlijk altijd leuk voor wie het aankan. Het zaalvoetbal was dan toch het meest gangbare, mede door het meidenteam van de Grenswachters. Alle sponsoren worden hartelijk bedankt en het sportpromotieweekend krijgt in ieder geval volgend jaar een vervolg.

Kersverse sponsor steekt WVV'67 4 in het nieuw

WOENSDRECHT/HOOGERHEIDE - Voetbalteam WVV'67 4 is in nieuw tenue gestoken door kersverse sponsor Jumbo Paul Lucius Hoogerheide. Nadat de onderhandelingen in het voorjaar waren opgestart door clubman Leander Jansen, werd het team dit seizoen verblijd met nieuwe trainingspakken, tassen en shirts. WVV is erg blij met deze sponsoring en de pakken zitten fantastisch.

Beste lezer,

(Onder verantwoording van de inzender)

"In de edities van 18 september en 16 oktober van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant heeft u kunnen lezen bij Ingezonden mededeling over een persoon met de initialen P.A.. U heeft zich hoogstwaarschijnlijk afgevraagd wie dat nu precies is. Bij deze kan ik melden dat het ging over mij, Prins Ambrosio X!

De ontwikkelingen op het dorp heb ik de afgelopen periodes nauwlettend in de gaten gehouden. Zoals jullie wellicht ook hebben gezien, worden de ruimtes anders benut waardoor de uitstraling van het dorp beter wordt belicht.

Op 11-11 is dan eindelijk mijn droom uitgekomen, ik heb aan de Spinolen kunnen laten zien dat ik de nieuwe Hoogheid ben geworden. Zoals vermeld stond in de editie van 16 oktober, dat Prins Ambrosio X verschillende ruimtes gaat benutten op Halsteren. Dat ga ik ook zeker doen. Want misschien weet u het al wel, het motto op Altere is dit jaar: Gif mijn de ruimte!

Voor de komende Vastelaoved ben ik nu al erg benieuwd welke creaties er gemaakt gaan worden. Ik hoop vooral dat de jeugd zich gaat inzetten bij het maken van creaties en dat zij mee gaan doen aan de kinderoptocht.

Ik zal de komende tijd de ontwikkelingen op het dorp blijven volgen.

Verder wens ik alvast een ieder een Leutige Vastelaoved toe!"

Prins Ambrosio X

Afbeelding
Afbeelding