Afbeelding
Foto:

"Bomenkap Sasbaantje was nodig"

HALSTEREN - De bomenkap aan het Sasbaantje in Halsteren was een stuk minder dramatisch dan het in eerste instantie leek. Bovendien was het noodzakelijk. Dat meldt Patrick van der Velden namens het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom als reactie op een brief van raadslid Erik Verbogt.

"Tijdens het uitvoeren van reguliere onderhoudswerkzaamheden langs het Sasbaantje is geconstateerd dat een viertal bomen zich in een slechte conditie bevond. Dit was vanaf de grond niet waarneembaar en is pas in het zicht gekomen tijdens de werkzaamheden waarvoor ook een hoogwerker was ingezet. Van deze vier eikenbomen zijn er drie middels een noodkap verwijderd omdat hier sprake was van een onaanvaardbaar risico in relatie tot de veiligheid", aldus de verklaring.

Volgens de wethouder is de monumentale bomenlijst duidelijk genoeg bekend op het stadskantoor. "Waardevolle bomen en zeker monumentale houtopstanden zijn juist het paradepaardje van onze groenbeheerders. De door hen ondernomen acties zijn er vooral op gericht om juist ook op langere termijn te kunnen blijven beschikken over een gezond bomenbestand. U hoeft niet te twijfelen aan de zorgvuldigheid waarmee de groenbeheerders met dit onderwerp omgaan."