Afbeelding
Foto:

Feest in De Kloek

HUIJBERGEN - Al 50 jaar is MFC de Kloek het bruisend hart van Huijbergen. En dat wordt gevierd in het weekend van 23 en 24 november. Vele verenigingen die soms al jarenlang samenkomen in de Kloek, zullen zich dit weekend presenteren. Tijdens de open inloop op zaterdag, van 10:15 tot 16:00 uur zijn er allerlei workshops en activiteiten te doen waar jong en oud aan deel kunnen nemen. Zowel op sportief, cultureel en creatief gebied. De kinderen krijgen bij binnenkomst een stempelkaart waarmee ze op ontdekkingstocht kunnen gaan. Bij een volle kaart ligt er een leuke attentie klaar. Volg een zangles en laat een stem- of een blaastest afnemen. Haal de dirigent in jezelf naar boven. Laat je stem horen in een echte zangwedstrijd. Ook kunnen kinderen deze dag accordeon komen spelen, kaarten maken, leren om een verbandje te leggen en op de foto gaan met Prins Carnaval. Zondag komen de liefhebbers van muziek ruimschoots aan hun trekken. Vanaf 10:30 uur begint streekorkest Fravino, gevolgd door 't Krekelkoor, Slagwerk Hit-it, Toontje hoger Toontje Lager en Dance Club Enjoy. Harmonie St. Cecilia sluit het jubileumweekend af. De entree is gratis.

Highway to Dijkrock

HOOGERHEIDE - Op zaterdag 16 november 2019 is het de beurt aan Eetcafé 't Klavertje in Hoogerheide voor de tweede voorronde van Highway to Dijkrock.
Muziekliefhebbers vanuit de hele regio worden uitgedaagd om samen te beslissen wie de tweede finaleplaats op het Open podium Dijkrock 2020 verdient. De 4 kanshebbers zijn: Rockford uit Breda (alternative rock, stoner en grunge), Mindfuel uit Bergen op Zoom (psychedelic rock), Urban Graveyard (Desertmetal/Stonerrock) en MaxiFusion uit Breda (symphonic Rock). Op deze avond pak jij je winst door je Early Bird tickets te kopen voor Dijkrock 2020 op 17 en 18 april 2020. De overige voorrondes zijn: 14 december 2019 – Café Steffies, Woensdrecht. 11 januari 2019 – HCR de Zwaan, Kapelle.

Gratis excursie met                natuurgids

KALMTHOUT - Wil je graag meer weten over de werken die in het gebied uitgevoerd worden in het kader van het grootschalig natuurproject LIFE HELVEX? Kom dan naar één van de excursies, onder leiding van een natuurgids. Op zaterdag 16 november 2019 is er een gratis excursie van 9.30 uur tot 12.00 uur. De startplaats is Parking Noord aan de Verbindingsstraat te 2920 Kalmthout. De excursie vindt plaats in de omgeving van de Steertse Heide.
Met het Europese LIFE project HELVEX slaan het Grenspark en partners aan beide landsgrenzen (Natuurpunt, Agentschap voor Natuur & Bos en Natuurmonumenten) de handen in elkaar om de natuurwaarden te vergroten.

Afbeelding