Ontspanningslessen 't Weike

LEPELSTRAAT - Op dinsdagmorgen 5 november vond in 't Weike in Lepelstraat de aftrap plaats van de ontspanningslessen onder leiding van Marijke van den Heuvel.

Gewapend met een flesje water en een handdoek maakten zeven dames en één heer zich op voor een veelheid aan oefeningen ter training van de buik-, bil- en rugspieren onder begeleiding van muziek.

Marijke maakt een combinatie van Yoga en Tai Chi, waarbij het beweegaspect nadrukkelijker aanwezig is. Belangrijk bleek de aandacht voor je ademhalingstechniek om optimaal bewust te worden van je lichaam.

Aan het eind ontspan je heerlijk liggend op het yogamatje, in het donker, om met enkel muzikale klanken tot jezelf te komen.

De reacties van de deelnemers waren positief, al merkte men wel op dat de spieren goed gevoeld werden. "Maar dat is toch ook een beetje de bedoeling van bewegen", reageerde Van den Heuvel.

De proefperiode loopt tot en met 3 december. Deelnemers betalen in die periode 8 euro per les. Na die periode wordt bekeken of, en onder welke voorwaarden de ontspanningslessen een vervolg krijgen. Graag ziet Van den Heuvel het aantal deelnemers nog wat toenemen tot maximaal 14 deelnemers. "Denkt u dat een beetje meer bewegen goed voor u zou zijn en u vindt dat fijn om samen met anderen onder begeleiding te doen, dan kunt u zich nog aanmelden. Wij zijn blij als u komt en met ons deze nieuwe activiteit in 't Weike tot een succes maakt."
Aanmelden kan per e-mail: skw@home.nl of telefoon: 0164 686319.