Parochie de Bron, O.L.V. Hemelvaart Hoogerheide


Zondag 17 november 9.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Muzikale verzorging: Gemengd Koor Hoogerheide met dirigente Sasja Hendrickx en organist Theo Slangen; Koster: Ludo van Gool; Lectrice: Petra van Pul. Intenties: Pastoor Albert Damen als jrgt.; o.o. Jan van Geel en Diny Schetters als jrgt.; Frans van Lakwijk e.v. Lenie Boonman. Overleden: Cornelis van Opdorp e.v. Adri Donkers; Eduard Groffen w.v. Isa Kuijlen; Frank Dingemans e.v. Ingrid Wesenbeek; Ad de Keijzer e.v. Francien van Dongen. Mededelingen: De Oecumenische werkgroep "Spiritualiteit" nodigt u van harte uit op woensdag 20 november om 19.45 uur in de kerk van Hoogerheide, waar theoloog Jan Brok komt spreken over "Nieuwe vormen van spiritualiteit: dreiging of groeikans?"

Parochie de Bron, Kerk Sint Gertrudis Ossendrecht


Zondag 17 november 11.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: Jeroen Houben p.w.; Muzikale verzorging: volkszang met Cantor Br.Eymard en organist Staf van Kerckhoven; Koster: Loes; Lector: Br.Eymard; Misdienaar: Dominic Klumpers. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Overleden: Cato Jansen w.v. Piet Goorden; Marie van der Sande w.v. Louis Jaspers. Mededelingen: Zondag 24 november is er in de kerk van Ossendrecht weer een boekenmarkt van 13.30 tot 17.00 uur.

Adolphinekapel Ossendrecht


Dinsdag 19 november om 19.00 uur: Geen viering.

Parochie de Bron, Dionysiuskerk Putte


Zaterdag 16 november 19.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ab Moltmaker; Lectrice: Eduarda Helinski; Intenties: t.e.v. Heilige Rita t.e.v. OLVrouw van Altijddurende Bijstand. Mededelingen: In Putte is er nog een viering op 30 november.

Sainte Marie Broeders, Huijbergen


Eucharistievieringen op zon- en feestdagen om 09.30 uur. Dinsdag en donderdag om 8.00 uur.

Protestantse kerk, Woensdrecht Ossendrecht


Zondag 17 november 9.45 uur: Ds. T. Veldhuizen, Zandhoven.

Parochie de Bron, O.L.V. Hemelvaart Huijbergen


Op zaterdag 16 november is er geen viering. Op 23 november is er een Eucharistieviering.

Verzorgingshuizen Parochie de Bron


Heideduin te Hoogerheide: Vrijdag 22 november 14.30 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar.

Mariahove te Ossendrecht: Woensdag 20 november om 10.30 uur: woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar.                        

Beukenhof te Putte: Dinsdag 19 november 14.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Frans Verheije.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Zondag 17 november 9:30 uur: Eucharistieviering – A.V.E. viering voorgangers pastoor Hans De Kort en pastor Lenie Robijn m.m.v. de Sintekrijnscantorij o.l.v. organist Hans Dogge. Intenties: Adriana Roks-van Wezel; Antonius Goossens; Corry van de Watering-Brusselaars; Jo Blommerde-Jonkers. Donderdag 21 november 9.00 uur: Eucharistieviering; voorganger pastor Sebastian Chazhoor.

Sint Martinuskerk, Halsteren


Zondag 17 november 10.30 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk; Ds. W. Vermeulen.

Christoffelparochie Antonius Padua Lepelstraat


Uw gebed wordt gevraagd voor: Jo van Tillo w.v. Frans de Kock; Peet van Akkeren w.v. Mariëtte van Akkeren – Jacobs. Zaterdag 16 november 19.00 uur: Eucharistieviering: o.o. van Aert – Schetters en zoon Kees; Léonie de Brabander – Kortekaas e.v. Ted de Brabander; voorganger: Past.: B. van Schaik, lector A.Blom m.m.v. het Gemengd koor. Dinsdag 19 november 19.00 uur: Eucharistieviering: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Emmauskerk, Bergen op Zoom


Diensten om 9.30 uur en 16.00 uur: Emmauskerk, Korenberg 90, Bergen op Zoom.

Ontmoetingsplaats voor (ex)kankerpatiënten

OSSENDRECHT - Het Getij houdt weer diverse activiteiten in Ossendrecht. Op dinsdagochtend 19-11 ontspanningsoefeningen en op woensdagochtend 20-11 een workshop vogelvoerkrans maken. Donderdagochtend 21-11 is er een workshoptiffany/glas in lood in Huijbergen. Nadere informatie over de activiteiten is te vinden op de website van Het Getij: www.hetgetij.com. Telefonisch informatie inwinnen kan via 0622823531 (Ossendrecht) en 0622823504 (Bergen op Zoom).

Postzegelruilmiddag

BERGEN OP ZOOM - Zondag 17 november organiseert postzegelvereniging Delta Oost een ruilmiddag. Deze begint om 12:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Er zijn deze middag diverse stands met een grote variatie aan zegels, poststukken en ook een met euromunten. Er is een koopjes-snuffeltafel en om 15:00 uur een veiling met leuke en interessante kavels. Verder is er een verloting met filatelistische en niet-filatelistische prijzen. Deze middag wordt gehouden in wijkcentrum de Korenaere te Bergen op Zoom. Iedereen is welkom en het parkeren is op zondag gratis.

Lezing orgaandonatie

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 19 november wordt er door het artsencollectief van het Lectorium Rosicrucianum een lezing verzorgd met als titel Orgaandonatie in het licht van het Rozenkruis. Vanaf juli 2020 moet iedere Nederlander ouder dan 18 jaar er voor zorgen, dat in het donorregister geregistreerd staat, of hij na zijn overlijden wel of geen orgaandonor wil zijn. Als u niets registreert wordt u, geacht geen bezwaar te hebben, automatisch donor. Als u dan overlijdt onder omstandigheden die u geschikt maken voor orgaandonatie, worden uw organen uitgenomen en aan een patiënt op de Europese wachtlijst gegeven. Tijdens deze avond worden over orgaandonatie kritische vragen gesteld: "Waarom komt er een nieuwe donorwet? Wat zijn de voordelen, zijn er bezwaren? Mag de overheid beschikken over uw lichaam als u overleden bent verklaard? Wat is hersendood? Is een hersendood verklaarde patiënt ook werkelijk dood? Heeft een zojuist overleden patiënt zijn organen echt niet meer nodig? Hoe kijken rozenkruisers naar orgaandonatie en waarom?" De lezing is op dinsdag 19 november aan de Blauwehandstraat 21 en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Muziekdocent gezocht

REGIO - De redactie van deze krant is op zoek naar mensen die muziekles geven. Bent of kent u zo iemand? Stuur een mailtje met naam, instrument, telefoonnummer en mailadres naar vincent@minervepers.nl.