Afbeelding
Foto:

Lampionnenoptocht voor Sint-Maarten en 11-11 viering

HALSTEREN - Op 1 november is het motto bekend gemaakt voor de Alterse Vastelaoved 2020. De boeren en boerinnen van de Stichting Alterse Carnaval hadden allen een prijs gewonnen, een rondleiding in Hollywoodstijl door Halsteren om de Alterse sterren te bekijken.

Er werd verzameld bij de Huiskamer van Halsteren, gelegen aan het vernieuwde ruime plein bij Vogelenzang. Gedurende de tocht door Halsteren werden steeds meer tips gegeven en dit resulteerde uiteindelijk in het voorportaal van de H. Quirinuskerk in de onthulling van het motto: Gif mijn de ruimte!

Op 11 november zal het feest van Sint-Maarten en 11-11 weer gevierd worden. Sint-Maarten is nauw verbonden met Halsteren. Zo staat hij in het voormalige gemeentewapen, de St. Martinuskerk is naar hem vernoemd en zijn er diverse verwijzingen binnen het dorp naar hem. 11 november is ook de start van het nieuwe carnavalsseizoen. 11 is al van oudsher het getal van de zotten en dwazen. Om die reden start het carnavalseizoen op d'n elfde van d'n elfde (11-11). Meestal worden de 11-11 vieringen, vanwege het late tijdstip, alleen door volwassenen bezocht. Net als voorgaande jaren zal de Stichting Alterse Carnaval, speciaal voor de kinderen, beide feesten weer combineren op 11 november. Dit wordt gedaan in de vorm van een Lampionnenoptocht die zal starten bij de St. Maartenschool op het Sint Maartensplein en zal eindigen bij 'De Spinool' op het Burg. Mastboomplein te Halsteren. Verzamelen is om 18:44 uur. Bij de Spinool zal dan uiteindelijk ook bekend worden wie de nieuwe hoogheid van Altere zal worden, Prins Ambrosio X. Alle kinderen uit Halsteren worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan de lampionnenoptocht. Na afloop is er voor hen allemaal nog een verrassing. Je kunt je eigen lampion meebrengen, maar lampionnen zijn ook op de avond zelf te koop voor €2,-.

11-11 feest de Snoeken

HOOGERHEIDE - WOENSDRECHT - Karnavalsstichting de Snoeken is al weer druk bezig met het voorbereiden en organiseren van de nodige activiteiten voor het nieuwe carnavalsseizoen. Een van de activiteiten is natuurlijk de officiële startdatum, de 11-11 viering.

Op deze avond zal de stichting de Prins, Nar, Grootste Boer en Garde aan het publiek voorstellen. Voor dat het zover is zal de gehele stichting de kaole n'eed afleggen voor komende carnaval op 11-11-2019 om 22.40 uur in Café 't Pleintje. Hierna wordt op ludieke wijze de Top 4 aan het publiek voorgesteld. Vanaf dat moment is het Insigne te koop. De cd zal, door omstandigheden, op een later tijdstip te koop worden aangeboden. Tevens is er de verkoop van het 1e gegoten insigne middels een loterij. Bij deze is eenieder van harte uitgenodigd om de eerste officiële activiteit van het nieuwe seizoen bij te wonen, vanaf 21.00 uur in Café 't Pleintje.

Sinterklaasshow Podium Kloosterhof

HOOGERHEIDE - Ook dit jaar vindt de sinterklaasshow van Woohoo plaats in Podium Kloosterhof. Hiervoor zijn kaarten te koop bij Primera en Podium Kloosterhof. Het tweede kaartje is gratis namens Winkelhart Hoogerheide, sponsor van deze voorstelling.

Afbeelding