Afbeelding
Foto: Carmen

Culturele avond met Agge Nebbisj

OSSENDRECHT - Voor donderdag 21 november organiseert de culturele commissie van de Protestantse Kerk in Ossendrecht een bijzondere culturele avond met klezmerband Agge Nebbisj uit Bergen op Zoom.

Tot 2016 heeft de band in wisselende samenstellingen met veel plezier het Di Chupaprogramma in Nederlandse en Belgische zalen uitgevoerd. Vanaf 2016 presenteert de band 'de Koffer', over het gedwongen vertrek waartoe iedere Joodse familie door de eeuwen heen vanwege vervolging en discriminatie werd gedwongen. Maar het symboliseert ook de rijkheid van de Joodse muziek in Europa, die vanaf de Middeleeuwen tot nu werd verweven met muziek uit andere culturen en windstreken.

Collecte voor kinderen met een handicap

HALSTEREN - ZUIDWESTHOEK - REGIO - Vrijwilligers van het Gehandicapte Kind collecteren van 11-16 november.

Met de opbrengst van de collecte steunt het Gehandicapte Kind projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat het Gehandicapte Kind in uw regio doet? Op de website www.nsgk.nl ziet u op een landkaart welke projecten daar mede mogelijk worden gemaakt. Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige 3 euro) of met een online donatie via www.nsgk.nl. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind bezit het CBF-keurmerk.

Afbeelding