Mill: 15-2-2013, Dg_foto, Arie Molendijk taxeert boeken. Vooral en het liefst boeken uit de 15e en 16 eeuw maar ook alle andere boeken krijgen het
Mill: 15-2-2013, Dg_foto, Arie Molendijk taxeert boeken. Vooral en het liefst boeken uit de 15e en 16 eeuw maar ook alle andere boeken krijgen het "heilige oog" van Arie. Deze man heeft zojuist zijn materiaal laten zien oude jeugdboeken die nogal aan slijtage onderhevig zijn geweest. Waarde "niet ve Foto: Ed van Alem

Toneeluitvoering door Saamhorigheid

HOOGERHEIDE - Toneelvereniging Saamhorigheid brengt vrijdag 15 en zaterdag 16 november weer een blijspel op de planken. Het stuk met de titel "Baakman & Baakman" van Eveline Evers speelt zich af in de schuur van de gebroeders Baakman. Harm de oudste, is aartslui en een uitvinder van niks. Hij is ook behoorlijk zuinig. Daarom kiest hij ervoor 's winters in de schuur te wonen dan kan hij mooi op de houtkachel koken, want die brandt toch al. Zijn broer Leo is een hardwerkende bouwvakker, die zich een beetje in de hoek laat drukken. Bij de broers komt van alles over de vloer. Van de getrouwde zuster Ans met haar alles behalve sympathieke vent Gerrit en haar hooghartige dochter Karin, tot de bemoeizuchtige buurvrouw Leida. Ook de fanatieke wandelende broers Olaf en Oscar komen regelmatig langs. Job de huisvriend, is ook niet uit de schuur weg te slaan. Maar niet iedereen komt met de beste bedoelingen. Zeker als het blijkt dat er wat te halen valt. Zien of dit goed afloopt kan op 15 november om 20:00 uur en op 16 november om 14:00 uur in het Kloosterhof.

Taxateur Arie Molendijk naar De Jonckheer

OSSENDRECHT - Denkt u zeldzame boeken, documentatie, brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Dan kunt u op 7 november langsgaan bij Grenshotel De Jonckheer voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van één tot tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U bent welkom in het restaurant van het hotel aan de Aanwas 17 op donderdag 7 november van 12.45 tot 15.30 uur. Informatie niet bij het hotel.

Inwoner Hoogerheide wint 10.000 euro

HOOGERHEIDE - Een grote verrassing voor een inwoner van Hoogerheide. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. De winnaar werd onlangs verrast met het goede nieuws. De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Reparatiecafé open

OSSENDRECHT - Het Reparatiecafé Ossendrecht is elke tweede woensdagmiddag van de maand open, dus ook weer op 13 november. Iedereen kan er terecht met een kapotte schemerlamp, stofzuiger, heggenschaar, boor, mixer, cd-speler, etc. De handige klussers helpen u graag en geven u bovendien advies voor onderhoud. U bent welkom van 14.00 tot 16.00 uur in MFC De Drieschaar, De Ploeg 11.

Afbeelding