Yvonne Noordhuizen en Dirk Klijs zeggen:
Yvonne Noordhuizen en Dirk Klijs zeggen: "Op Gymnasium Juvenaat kom je thuis". Foto:

Thuiskomen op Gymnasium Juvenaat

BERGEN OP ZOOM – Vaak betekent je inschrijven op Gymnasium Juvenaat dat je thuiskomt. Dus dat je eindelijk naar een school gaat waar je je begrepen voelt en waar je op je plek bent. Het betekent bovendien dat je niet alleen veel gaat leren, maar ook veel gaat bijdragen aan een school waarop je vrienden voor het leven maakt. Het Juvenaat blijft je bij, ook als je havo/vwo-advies hebt.

"We zijn een kleinschalige school en dat is onze kracht. We kennen onze leerlingen en we weten hoe het met ze gaat." Aan het woord zijn Dirk Klijs en Yvonne Noordhuizen, respectievelijk techniekdocent en mentor van klas 1 en docent Duits en teamcoördinator onderbouw op Gymnasium Juvenaat in Bergen op Zoom. "Een gymnasium is niet per se voor boekenwurmen of nerds", zeggen ze, "een gymnasium is er voor leerlingen die in alle opzichten willen groeien. Ook met een havo/vwo-advies ben je bij ons welkom. Sterker nog, leerlingen met dat advies zijn bij ons vaak heel succesvol. Dat komt omdat we hier alles samen doen. Voor elkaar, en met elkaar."

Gymnasium Juvenaat vindt het belangrijk dat nieuwe leerlingen zich welkom voelen en doet alles om dat te realiseren. Door maatwerk en persoonlijke begeleiding, maar ook door het organiseren van een pre-gymnasium waarin groep 8-leerlingen tien weken lang een ochtend les volgen op het Juvenaat. Het pre-gymnasium draait om een thema dat de deelnemers in staat stelt hun tanden te zetten in verschillende facetten die op een gymnasium belangrijk zijn. Yvonne vertelt: "Op dit moment zit het pre-gymnasium vol, maar we overwegen in het voorjaar nog een pre-gymnasium te organiseren." Nieuwsgierige leerlingen kunnen op 29 januari, 5 februari en 12 februari alsnog kennismaken met Gymnasium Juvenaat tijdens de Juvenaat Experience, waarop je tijdens een woensdagmiddag zelf kunt ervaren hoe het er op Gymnasium Juvenaat aan toegaat."

Mentor Dirk Klijs raakt nooit uitgekeken op de groei die zijn eerstejaars leerlingen doormaken. "Elk jaar zien we weer hoe onze leerlingen zich binnen no-time helemaal thuisvoelen op onze school", zegt hij, "je ziet ze groeien in hun rol van Juvenater. Een Juvenater kruipt niet in z'n schulp, durft z'n mening te geven, doet dat op een constructieve manier en helpt anderen. Juvenater blijf je voor altijd."