Super Sunday

OSSENDRECHT/PUTTE – 27 oktober 2019 oftewel Super Sunday in de Vierde Klasse B. Voor de onafhankelijke liefhebber van het Woensdrechtse derbyvoetbal was het lastig kiezen. Op het Sportpark De Buizerd in Putte is het altijd sfeer en ambiance als gastheer Grenswachters het opneemt, ditmaal tegen WVV'67. Aan de andere kant vormde kraker met de meeste historie ODIO-METO een uitdagende affiche. Waar men ook te gast was…op beide velden kwam men ruimschoots aan zijn of haar trekken!

Grenswachters beschikt over een goede doch smalle selectie. Het team vormt een mix van diverse geroutineerde spelers en diverse youngsters die steeds nadrukkelijker aan de deur kloppen. Zaak is echter wel dat de constructie in tact blijft en hier schortte het recentelijk aan. En ging het elftal van coach Richard van Hooijdonk vorig week voor het eerst in de geschiedenis kopje onder bij Vivoo. De Huijbergenaren wilden in eigen huis hun ongeslagen status behouden, roken bloed en sloegen met Rick Luijkx, Bas van der Heijden en Dimitri Ceuppens keihard toe (3-0).

Discutabel

Tegen WVV'67 ging het op zoek naar eerherstel. Het duel startte gelijk opgaand doch kreeg in de 32e minuut een onverwachte wending toen de scheids van dienst zijn eigen Wetboek van Strafrecht eropna hield. Keeper Brian Verbrugge (WVV'67) diende met rood het veld te ruimen. Arnold de Bekker werd zijn vervanger, dit ten koste van Thijs de Ron. De daaropvolgende strafschop werd door Levi Roels gemist en WVV'67 hield stand. Na rust eenrichtingsverkeer van Grenswachters doch het was groen-zwart dat door Quirijn Schevenhoven op voorsprong werd gebracht. In het laatste kwartier werden routiniers Mark Leenaerts en Nicky Verboven alsnog gebracht. Laatstgenoemde werd de gevierde man toen hij even voor tijd de 1-1 binnenschoot en zelfs in blessuretijd een discutabel gegeven penalty benutte, 2-1.

METO boekte evenals vorig seizoen een zege te Ossendrecht. Het team van Ronald Broos opende met goed voetbal en stond na 20 minuten via Martijn Pieters en Jens Hermans op 0-2. ODIO toonde veerkracht en zag door Nic Melsen en Damian Elenbaas kans langszij te komen. Nadat Luke de Dooij met tweemaal geel naar de kant moest sloeg METO andermaal toe. Levi Deelen bracht met een schuiver al voor rust de eindstand op het bord, 2-3.