Wim Matthijssen, Maarten van Eekelen en Douk Hooghiemstra openden de expositie  'Vrijheid voor ons allen' in de kerk in Lepelstraat
Wim Matthijssen, Maarten van Eekelen en Douk Hooghiemstra openden de expositie 'Vrijheid voor ons allen' in de kerk in Lepelstraat Foto:

Opening expositie Herdenking Bevrijding in Lepelstraat

Vrijheid voor ons allen

LEPELSTRAAT – In Lepelstraat werd zaterdag 26 oktober op memorabele wijze de expositie Herdenking Bevrijding geopend door Wim Matthijssen. Zijn herinneringen aan oorlog en bevrijding stimuleerden anderen om hun verhaal te komen vertellen tijdens 'schoenendoosmomenten'.

Die verhalen zijn te vinden in de Antonius van Paduakerk, met daarnaast veel oude foto's van net voor en na de oorlog, die vele herinneringen boven zullen halen. Ook die herinneringen zullen worden opgetekend tot 14 december, waarna het geheel verwerkt wordt tot een monument in woord en beeld.

Openingstijden

Deze groeiende expositie is te bezoeken op dinsdagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur, donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Herinnering

Bijzonder zijn ook de oude voorwerpen die deze expositie ondersteunen en herinneren aan Jo van Dorst, Rini Elling, de Duitse bezetting en de monumenten in het landschap.

Bevrijdingsroute

In de kerk kunt u de Bevrijdingsroute rondom het dorp ophalen, te rijden met de auto, de fiets en te bewandelen. Zij getuigen van de strijd die deze dorpelingen hebben meegemaakt. Op zondag was er een herdenkingsdienst met gelegenheidskoor en aansluitend een bevrijdingsconcert door Harmonie Sint Antonius.