Afbeelding
Foto:

Restaurant Hemingway

Om te vieren dat wij de sleutel van ons koophuisje hebben ontvangen, besluiten mijn vriend en ik een hapje te gaan eten bij het restaurant van Hotel De Draak: Hemingway. We worden vriendelijk ontvangen, onze jassen worden aangenomen en wij worden begeleid naar het restaurant waar we aan een prachtig gedekte tafel mogen plaatsnemen. Een rustig muziekje speelt op de achtergrond en er hangt een ontspannen sfeer.

Als aperitief krijgen we een heerlijke cocktail op basis van Willem's Wermoed met specerijen en sinaasappel. Hierna volgen een drietal amuses: Brand & Levie met venkel, gelakt buikspek met zoete aardappel en een 'No Waste Stock', waarna een plankje met desembrood, boerenboter en olijfolie. Ons 7-gangen menu start met een voorgerecht van oester, waarbij een bijpassende Japanse Sake wordt geserveerd. Het gerechtje is een waar kunstwerkje.

Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht worden een aantal tussengerechten geserveerd, waaronder gebrande makreel met sepia, bijvangst met groene kruidenjus en een dimsum van pompoen en schuimige saus van paprika. Het hoofdgerecht bestaat uit tamme eend met kimchi, rode biet en pistache. Bij ieder gerecht wordt een bijpassend glas geserveerd. We hebben hier echt te maken met vakmensen en dat proef en merk je aan alles.

Het op één na laatste gerechtje is een heerlijk kaasplankje met de naam "Ik wil kaas!" Bestaande uit verschillende bijzondere Nederlandse kazen begeleid met vijgenchutney en een krentenbolletje. Op naar het laatste gerechtje! Een heerlijk dessert van ananas met rijstepap, kokosmelk en limoenblad wordt voor ons neergezet - wat mij betreft de perfecte afsluiter van deze avond culinair genieten. Dank je wel Hemingway; wij hebben onwijs genoten van de gastvrijheid en het lekkere eten.

Meer foto's zijn te vinden op halsterse-zuidwestkrant.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding