Afbeelding
Foto: © J. de Bruin, Picasa

Collectanten Alzheimer

HALSTEREN - Nog even en dan begint de jaarlijkse collecteweek ten bate van Alzheimer Nederland. Ook in Halsteren gaan van maandag 4 tot en met zaterdag 9 november enkele tientallen enthousiaste vrijwilligers met de collectebus op pad om geld in te zamelen voor de strijd tegen dementie. Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak in het land. Voelt u zich geroepen om komende week ook een paar uurtjes mee te collecteren, neem dan snel contact op met coördinator Sandra Stoffels: 06-38535553 of e-mail: stoffe09@kpnmail.nl

Excursie op Zoomland

BERGEN OP ZOOM - Op 3 november is er van 10:00 tot 12:00 uur een excursie op landgoed Zoomland. Het landgoed kent een eeuwenlange geschiedenis van turfwinning, landgoederen, jacht, maar ook tuinbouw en veeteelt. De oude beuken- en eikenbomen bieden onderdak aan diverse diersoorten, waaronder de boommarter, eekhoorns, spechten, buizerds, uilen. De wandeling onder leiding van een natuurgids start vanaf Stay Okay, Boslustweg 1, Bergen op Zoom.

Corry Damen nieuwe voorzitter voedselbank

REGIO - Corry Damen (foto) is de nieuwe voorzitter van voorzitter van voedselbank Goed Ontmoet. Damen is afkomstig uit Steenbergen en woont al jaren in Bergen op Zoom. Ze heeft gewerkt voor de FNV en is jarenlang raadslid geweest voor Groen Links in de Bergse raad. Ze wordt onder meer de contactpersoon voor de zes gemeentes waarin de Voedselbank opereert (Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht).

Lezing over de magie van tuinieren

BREGEN OP ZOOM - REGIO - Maandag 4 november is er om 19.30 uur een lezing over de magie van tuinieren. De lezing vanuit Groei & Bloei vindt plaats in SVW Ontmoetingscentrum aan het Zonneplein 63 in Bergen op Zoom. "Deze avond komt Wim Paul van der Ploeg ons uitleggen en vertellen wat tuinieren voor veel mensen betekent. De tuin en het tuinieren als spiegel voor je leven. Ook de praktische kant van tuinieren wordt belicht." Voor leden van Groei & Bloei is de avond met maximaal 1 introducé gratis, voor niet-leden en meerdere introducés kost het 3,50 euro per persoon.

Oud papier St. Maarten

HALSTEREN - Op zaterdag 2 november staat de container voor inzameling van oud papier weer klaar in de Bernhardstraat. Van 9.00 tot 12.00 uur kan eenieder hier terecht ten bate van basisschool Sint Maarten.

Afbeelding
Corrt Damen