Paolo Fortunati: uitblinker
Paolo Fortunati: uitblinker Foto: RKSV Halsteren

Wisselvallige prestaties Bergse amateurvoetballers

Dosko zondag

Eersteklasser Dosko zondag legt af en toe aardig voetbal op de mat, maar er worden gewoon te weinig punten behaald. De nieuwe spelers moeten hun draai nog vinden en de blessure van doelman Dennis Uil draagt ook niet bij aan de resultaten. Er moeten snel een paar wedstrijden gewonnen worden om onderin weg te komen.

Dosko zaterdag

Dosko zaterdag presteerde vorig jaar in de vierde klasse heel behoorlijk. Er zijn een paar sterkhouders vertrokken en de klasse waar Dosko nu in staat is veel sterker. Ploegen als Internos, DHV, The Gunners en VVC'68 zijn van een ander kaliber dan de tegenstanders van vorig seizoen. Een plaats in de middenmoot moet kunnen voor Dosko zaterdag.

Halsteren zondag

Hoofdklasser Halsteren zondag wil naar de derde divisie. Het spel oogt nog een beetje rommelig, maar uitblinker Fouad Idabdelhay steelt week in week uit de show. Als Halsteren deze spits fit en binnenboord weet te houden ligt promotie in het verschiet. Toch wel mooi voor Erwin de Nijs, die voor het eerst op hoofdklasseniveau zijn trainerscapaciteiten vertoont.

Halsteren zaterdag

Derdeklasser Halsteren zaterdag gaat normaal gesproken kampioen spelen. Vorig seizoen stond er al een goede voorhoede en een aardig middenveld. Nu zijn er nog een vijftal versterkingen bijgekomen. Paolo Fortunati, overgekomen van eersteklasser Dosko, steekt er bovenuit. De derde klasse blijkt ver onder zijn niveau te zitten.

VVC'68

VVC wil weg uit de vierde klasse zaterdag. De KNVB heeft de Halsterse ploeg echter ingedeeld in de 'Brabantse' klasse. Internos, DHV en The Gunners zorgen daar voor stevige tegenstand en VVC zal alle zeilen bij moeten zetten om een promotieplaats af te dwingen.

Vrederust

Vrederust speelt in de vierde klasse zaterdag een outsidersrol. Niet echt een kampioenskandidaat, maar wel een ploeg die het iedereen moeilijk kan maken. Zonder goaltjesdief Wessel Deusing is het scoren wat moeilijker geworden. Vrederust werd bovendien opgeschrikt door het ernstige verkeersongeval van trainer Erik van de Watering, die gelukkig wat aan de beterende hand is.

MOC'17

Bij derdeklasser MOC is de ervaring weg. Met een veredeld jeugdelftal speelt trainer Musters best aardige wedstrijden, maar soms worden de punten kinderlijk eenvoudig weggegeven. Vooral aanvallend is er te weinig stootkracht.

Lepelstraatse Boys

Bij Lepelstraatse Boys is wisselvalligheid troef. Jonge spelers hebben tijd nodig om uit te groeien tot een stabiele voetballer. In dat proces zitten de Boys op dit moment. Zelfs in de vijfde klasse wordt het dan moeilijk om mee te doen voor de prijzen.

Nieuw Borgvliet

Na het kampioenschap van vorig seizoen was het weer maar afwachten wat de vierde klasse zou brengen. Met de versterking van de selectie moet Borgvliet ook nu weer mee kunnen doen voor de prijzen.

Hein Loman: voorop in de strijd
Fouad Idabdelhay: topspits
Hans Vos: trainer Lepelstraatse Boys