Afbeelding
Foto:

Poëziewedstrijd rond stilte natuur

OSSENDRECHT - REGIO - Grenspark Kalmthoutse Heide maakte tijdens de Internationale Dag van de Stilte de winnaar bekend van een schrijfwedstrijd rond stilte- en natuurbeleving. Deze wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteiten van het Grenspark Kalmthoutse Heide: de aanwezige natuur en de uitzonderlijke stilte in het gebied.

Begin juli lanceerden Frank Focketyn (Vlaams acteur) en Jorunn Bauweraerts (zangeres Laïs) een uitdaging op social media. 'Hoe verwoord jij de stilte in het Grenspark Kalmthoutse Heide?' was de ogenschijnlijk simpele vraag. De vraag heeft de creativiteit bij veel mensen geprikkeld. Riet De Bakker uit Kalmthout wint de wedstrijd met haar inzending:

kom, wenkt de stilte

ik wieg je woorden wakker

weeg de zwaarte, leg die

te drogen tegen de scherpe scheuren

onder het uitgedroogde ven – ik wikkel

je in geuren en draag je traag terug

het ruime landschap in

Martin Groffen, voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide: "Felicitaties voor de winnaar zijn op zijn plaats. Het gedicht weet heel mooi de sfeer van ons stiltegebied te vatten. Véél beter dan lange teksten over het belang van stiltegebieden vat dit gedicht in zeven regels de essentie van wat stilte en natuur aan gevoel kan oproepen." Winnares Riet De Bakker: "Ik was erg verrast door het nieuws. Veel mensen weten zelfs niet dat ik gedichten maak. Het gedicht is ook heel mooi gepresenteerd aan het ven van De Volksabdij."
Er werden 10 laureaten geselecteerd, waaronder één winnaar. De 10 gedichten zijn in de natuur rond De Volksabdij tentoongesteld en zijn nog tot januari te bekijken.

Afbeelding
poeziewedstrijd