Foto: Lesley Pols
Foto: Lesley Pols Foto:

Dag van de mantelzorg in theater

HOOGERHEIDE - Om mantelzorgers in de gemeente Woensdrecht in het zonnetje te zetten en hun een middag onbezorgd te laten genieten, organiseert de Brede Welzijns Instelling (BWI) hun jaarlijkse Dag van de Mantelzorg op 10 november.

Elk jaar doet BWI dat op een andere manier en op een andere locatie. Dit jaar worden de mantelzorgers uitgenodigd voor een voorstelling in de theaterzaal van het Kloosterhof in Hoogerheide. De Nederlandse vocalpopgroep De Meisjes met de Wijsjes geven hun voorstelling waarin spetterende live muziek, humor, vierstemmige zangspecials, sketches, quizfragmenten en persoonlijke verhalen centraal staan. De onderliggende vraag: Die typische Nederlander…bestaat die eigenlijk wel? "Het wordt een middag onbezorgd lachen, een middag om nooit te vergeten", aldus BWI.

Mantelzorgers

De BWI hoopt dat er meer aanmeldingen komen, vooral van de nog niet geregistreerde mantelzorgers. "Er zijn heel veel mantelzorgers die nog niet geregistreerd zijn en vaak naast hun gezin en baan nog de zorg hebben voor bijvoorbeeld een kind met beperkingen, een zieke partner of een ouder die fysiek achteruit gaat en de boodschappen, administratie en het huishoudelijke werk overnemen."

Luisterend oor

Je bent mantelzorger als je meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor iemand zorgt. "Als je je registreert heb je alleen maar voordelen", zegt BWI. "In de praktijk blijkt dat één van de belangrijkste dingen is, dat de BWI altijd een luisterend oor heeft. Zij weten als geen ander dat zorg altijd impact heeft op het privé leven waardoor de mantelzorger vaak niet meer aan zichzelf toekomt. De BWI denkt mee zonder te oordelen. We kijken vooral hoe we eventuele hulp kunnen vormgeven. Wij weten de weg en kunnen bijvoorbeeld verwijzen naar professionals voor zorg." Registreren en van de speciale middag profiteren kan tot 7 november.