Afbeelding
Foto:

Drugsafval bestelwagen

WOENSDRECHT - De politie is een onderzoek gestart nadat er donderdagochtend 24 oktober een twintigtal vaten werden aangetroffen in een geparkeerde bestelbus in de Dorpsstraat. De politie vraagt mensen die de afgelopen tijd iets is opgevallen rondom de Dorpsstraat en de geparkeerde bestelbus om dit te melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Stiltewandeling Flor van Putte stichting

OSSENDRECHT - Zondag 3 november start om 10.00 uur start een stiltewandeling met als thema: Loslaten. Begeleider van de wandeling van de de Flor van Putte stichting is Patrick Fasseur uit Putte. "De bomen hebben een belangrijke boodschap voor ieder van ons. Door het vallen van het blad laten zij aan ons zien wat loslaten betekent. In deze periode van het jaar is het een uniek moment om even stil te staan en na te gaan wat zoal los gelaten kan worden. In alles wat geen bezieling meer heeft kan je loslaten om straks in de lente het nieuwe te verwelkomen. Vasthouden weerhoudt ons ervan om te groeien, in deze tijd kan je makkelijker loslaten. Hierover geef ik een woordje uitleg, en in stilte laten we de inspiratie naar ons toe komen." De stiltewandeling duurt ongeveer een uur. Deelname kost €6,- inclusief koffie of thee na afloop. Vooraf aanmelden is niet nodig, u kunt zich deze zondag melden bij de receptie van de Volksabdij, OLV ter Duinenlaan 199 in Ossendrecht.

Fikse schoorsteenbrand

LEPELSTRAAT - De brandweer is maandagavond iets na kwart over zeven met meerdere voertuigen uitgerukt voor een fikse schoorsteenbrand aan het Vagevuur in Lepelstraat. De brand werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Er kwam veel rook vrij. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de bewoner na te kijken omdat deze mogelijk rook had ingeademd. De bewoner hoefde niet naar het ziekenhuis. De brandweer liet iets voor kwart over acht weten dat de brand onder controle was.

Vier hennepkwekerijen

HALSTEREN - STEENBERGEN - De politie heeft woensdag in West-Brabant vier hennepkwekerijen geruimd. In alle gevallen was er sprake van stroomdiefstal. In totaal heeft de politie bijna 560 hennepplanten en stekken geruimd. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. Na een anonieme melding werd in een garage aan de Gladioolstraat in Steenbergen een hennepkwekerij ontdekt. Na een melding van een te hoog stroomverbruik werd op de zolder en in een slaapkamer in een woning aan de Hoogendorpstraat in Steenbergen een hennepkwekerij ontdekt. In een pand aan de Schelpstraat in Halsteren werd een reeds geoogste hennepkwekerij ontdekt. Verder werd in een pand in Klundert een hennepkwekerij ontdekt.

Afbeelding