Afbeelding
Foto: Vincent Krijtenburg

Nog steeds problemen met Zwembad De Schelp

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom en BV Zwembad de Schelp hopen dat het zwembad haar deuren spoedig weer kan openen. Na een storing enkele weken geleden is het zwembad nog steeds gesloten, nadat het juist in de herfstvakantie ook dicht was.
Het zwembad moest zondag 12 oktober besluiten om tijdelijk dicht te gaan. Dit omdat door een technische storing de chloorwaardes te laag waren om bezoekers te kunnen ontvangen. Het zwembad wilde geen enkel risico voor de bezoekers nemen, vandaar deze keuze. "Zwembad de Schelp is technisch gezien een complex gebouw", aldus de gemeente Bergen op Zoom. "Alle systemen houden met elkaar verband. Onafhankelijk doen de systemen wat ze moeten doen en de storing is in eerste instantie verholpen. Er wordt nog hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het water- en het luchtsysteem voor het optimale klimaat in het zwembad." Tot die tijd blijft het zwembad dicht. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet te zeggen. Zwembad de Schelp en de gemeente Bergen op Zoom vinden dit erg vervelend, alle gebruikers zijn geïnformeerd.

Vragen vanuit de politiek

Vanuit de politiek zijn vragen gesteld aan het college van b en w over Zwembad De Schelp. Reinout Krijnen van Samen 0164 wil onder meer weten of in de periode voorafgaand aan de opening alle systemen in het zwembad zijn uitgetest. "Een niet goed werkende installatie, die het chloorgehalte verzorgt, blijkt volgens de berichtgevingen de oorzaak voor de sluiting. Is de kwaliteit en capaciteit van de installatie toereikend? Kan bij een storing handmatig worden bijgestuurd door het toevoegen van chloor of aanvullen van water? Welke preventieve maatregelen gaat u treffen om een volgende storing te voorkomen?", aldus Krijnen. En BSD wil alle stukken ter inzage.