Afbeelding
Foto:

Team Kannebuis-Olympus 1 wint kwis

HALSTEREN - Het team van Kannebuis-Olympus 1 heeft met ruime voorsprong de achtste kwis van het Halsterse kwiscircuit gewonnen. Bij de Kannebuis scoorde Kannebuis-Olympus 85 punten, VVC'68 was tweede met 75 punten en de Botereindjes eindigden op de derde plaats met 74 punten. Verder: 4. Hotseknots 72, 5. Ratjetoe 69, 6. Secured-IT 68, 7. Beekers 66, 8. de Kockies 64, 9. Brainstormers 62, 10. E=MC2 61, 11. Kannebuis-Olympus 2 60, 12. Roosjes 59, 13. Halsterse Krant 56, 14. Tivoli 54, 15 Jansen en Co 47.

College stelt inning raamreclamebelasting uit

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Omdat de reclamebelastingverordening 2019 voor een aantal ondernemers zorgt voor onvoorziene en fors hogere reclamebelasting aanslagen, stelt het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom voor de betreffende ondernemers de inning van de reclamebelasting uit. "Tot 2019 werd er onderscheid gemaakt tussen reclame aan de binnenkant en de buitenkant van de etalageruit. De hoogste belastingrechter verbood dit echter omdat het in strijd is met het gelijkheidsbeginsel. Voor 2019 paste de gemeente de verordening daarom aan aan deze uitspraak", aldus de gemeente. Louis van der Kallen stelde namens de BSD-fractie vragen aan het college: "De arrogantie ten top. Een wethouder neemt een besluit dat aan de raad is en aan niemand anders. De raad gaat over de verordeningen en heeft het budgetrecht. De wethouder schoffeert hier niet alleen de gemeenteraad maar negeert ook een uitspraak van de hoogste belastingrechter en schrijft de raad voor wat deze dient te doen."

Lezing Slag om de Schelde bij Halchterth

HALSTEREN - Woensdag 23 oktober 2019 zal Robert Catsburg bij de Heemkundekring Halsteren een lezing komen geven over de slag om de Schelde. In Halsteren en Lepelstraat is in de dagen voor de bevrijding ook nog hevig gevochten. De slag om de Schelde is hier het hevigst uit gevochten tussen Halsteren en Bergen op Zoom. Maar vooral ook in de polders en de Welberg. De Duitsers probeerden hier de geallieerden tegen te houden en hebben zich hevig verweerd, met alle gevolgen van dien. De heer Catsburg zal uitgebreid verhaal doen over de slag om de Schelde en hierbij zeker vertellen over deze strijd in en om Halsteren en Lepelstraat. Dit alles in het kader van de herdenking 75 jaar bevrijding in West-Brabant. De lezing begint om 20.45 uur. Toegang is gratis. Heemkundige kring Halsteren-Lepelstraat, Hof van Ram, De Beeklaan 29a te Halsteren. Iedereen is welkom.

Succesvolle collecte voor Brandwonden Stichting

HALSTEREN - In de week van 6 tot en met 12 oktober 2019 collecteerden in heel Nederland meer dan 50.000 vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ook in Halsteren gingen de collectanten langs de deuren. Gezamenlijk werd een bedrag van €1726,78 opgehaald. De opbrengst van de collecte stelt de Brandwonden Stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten. "Ernstige brandwonden kunnen je hele leven op zijn kop zetten. Het medische traject, met tientallen operaties, duurt soms jaren. Daarnaast zijn er de verwerkingsproblemen van het vaak traumatische ongeluk. En tot slot zijn het vooral de ontsierende littekens die het leven van brandwondenslachtoffers moeilijk maken. Mensen met brandwonden worden vaak nagestaard, gemeden en soms niet voor vol aangezien. Daar moeten zij mee leren leven", zegt de Brandwonden Stichting die mensen daarbij helpt. De Nederlandse Brandwonden Stichting is ook nog op zoek naar nieuwe collectanten. Opgeven als collectant kan via bws-Halsteren@outlook.com of bellen naar 0164-251811.

Heemkundekring heeft succes bij clubsupport

HALSTEREN - Zaterdagochtend bracht Femke van der Stel, marktteamlid van Rabo ClubSupport, een bezoek aan heemkundekring Halchterth. Dit om een cheque te overhandigen aan Janus van der Zande, penningmeester van heemkundekring Halchterth, ter grootte van maar liefst €1.602,06. Uiteraard waren de ontvangers erg blij met dit mooie resultaat. Het bedrag zal grotendeels worden aangewend om het museum te onderhouden en verfraaien.
Op de foto staan Janus van der Zande en Femke van der Stel.

Afbeelding
Afbeelding