Afbeelding
Foto:

Zusjes Thalita en Demi de Jong in één team

OSSENDRECHT - Het wegseizoen ligt momenteel alweer een dikke maand achter ons zodat we ons weer kunnen richten op het cyclocross seizoen. In maart 2019 wisten wij u te melden dat Thalita op de weg terug was nadat ze een lange tijd overtraind was geweest. Na diverse bezoeken aan het VUB in Brussel, waar Thalita vele onderzoeken en testen had gehad, werd er in mei groen licht gegeven en kon Thalita zich gaan opmaken voor haar eerste wegwedstrijd na een lange tijd.

Thalita verscheen op 26 mei aan de start in Wanzele (België), hier zou ze rustig aan gaan beginnen aan haar wegseizoen om zo gezegd wat wedstrijdritme op te gaan doen. Wie Thalita een beetje kent weet dat zij aanvallend is ingesteld. Dus rustig aan beginnen? Met andere woorden, dat was vooral bij de start, de lach het enthousiasme was weer van Thalita haar gezicht af te lezen. Het startschot werd gegeven en Thalita reed de 1e ronde lekker rustig mee met de rest van de dames in het peloton, oh ja, ronde 2 en 3 ook nog. Daarna kreeg ze het op haar heupen en kroop steeds verder naar voren. Om u de rest van de details te besparen werd het een eindspurt tussen twee dames die in de laatste rondes waren weggereden van het peloton, waaronder Thalita. Thalita eindigde op een geweldige 2e plaats en de smile op haar gezicht sprak weer boekdelen. Het wegseizoen 2019 was dan eindelijk begonnen voor haar. Daarna volgden nog een 25-tal wedstrijden. In Kapellen, Abbenbroek en Strijpen Zottegem pakte Thalita een 1e plaats. In Bergeijk, Nederhasselt en Vrasene een 2e plaats. Er stond een 3e plaats in de uitslag en dat was misschien voor Thalita wel de mooiste 3e plaats van dit seizoen. Ze kon zich bij de welbekende Draai van de Kaai gaan meten met diverse toppers van het dameswielrennen, waaronder 1 Annemiek van Vleuten, 2 Lucinda Brand, 5 Ellen van Dijk en nog vele anderen. Op 13 september eindigde voor Thalita het wegseizoen en kon ze zich gaan richten op het veldrijden.

Volledig herstel
Voor Demi was het wegseizoen 2019 nu niet bepaald een gelukkig seizoen . Waar Demi het vorige seizoen mee was geëindigd (overbelasting van haar beide knieën) was ze bij de start van het seizoen 2019 weer op de terugweg, althans daar werd op gehoopt. Het eerste gedeelte van het wegseizoen verliep redelijk tot goed, op wat pijntjes na dan. Zo pakte Demi een geweldige 3e plaats in Le Samyn des dames waarbij vele toppers aan de start stonden. Hierna volgden nog grote bekende wedstrijden voor Demi, waaronder de Ronde van Vlaanderen, Gent Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Brabantse pijl waar Demi ondanks haar blessure toch met een redelijk goed gevoel naar kan terugkijken. Op 2 juni in de laatste rit van de meerdaagse wedstrijd Thuringen ladies tour, moest Demi helaas de wedstrijd vroegtijdig verlaten door de pijn aan haar knieën. Het doel hierna was om zich zo goed mogelijk voor te bereiden voor het NK dat op het einde van de maand zou plaatsvinden in Ede, maar helaas ging dit niet meer lukken. Het seizoen zat er jammer genoeg eerder op dan gepland. Demi gaat zich helemaal richten op een volledig herstel.

UCI ploeg
Aangezien het contract bij haar ploeg Lotto Soudal na dit jaar zou aflopen is het altijd maar de vraag waar je het komende seizoen zal gaan rijden. Aangezien de ploeg Chevalmeire, waar Thalita ook voor rijdt, bekend maakte dat ze een UCI ploeg wil gaan worden vanaf 2020, kwam al snel de naam van Demi ter sprake. Na enkele weken werden de nieuwe rensters voor het aankomende seizoen bekend gemaakt, waaronder Demi. Het team, met name de ploegleider Davy Wijnant, geeft Demi alle vertrouwen om rustig te werken aan een volledig herstel om zo weer terug te kunnen komen in het damespeloton.
Hoe mooi is dat, de zusjes de Jong in 1 team!

Wordt vervolgd...

Afbeelding