Afbeelding
Foto:

Nieuwe cursus valpreventie: Val niet of val zó!

In samenwerking met Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht start fysiotherapiepraktijk FysioFaster op 15 november 2019 voor het vijfde jaar een cursus valpreventie en valtraining voor 65-plussers: "Val niet of val zó"

De cursus is bedoeld voor thuiswonende ouderen die 10 minuten zelfstandig kunnen lopen.

De cursus bestaat uit een testochtend,10 lessen van 2 uur, op vrijdagochtend tussen 10:30 en 12:30 uur in de gymzaal van MFC Het Kloosterhof, en een afsluitende ochtend.

We beginnen met drie kwartier bewegen op muziek, daarna een pauze waar gastsprekers iets vertellen over hun werk met ouderen, gevolgd door drie kwartier valpreventie en valtraining.

De valpreventie bestaat uit oefeningen om de kracht van de bovenbenen te verbeteren en uit evenwichtsoefeningen. Hiervoor gebruiken we onder andere een parcours met hindernissen.

Daarnaast besteden we aandacht aan hoe u een val het beste kunt opvangen en als u gevallen bent, hoe u weer het beste op kunt staan.

Na de lessen kan er gezamenlijk geluncht worden voor €6.

De kosten voor de cursus bedragen €25 voor 10 lessen.

De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut, een begeleidster en vrijwilligers.

De afsluitende ochtend vindt plaats op 14 februari 2020. Alle oud deelnemers en ouderen die belangstelling hebben, zijn die ochtend welkom van 10:30-12:30 uur in de theaterzaal van Het Kloosterhof.

Het wordt een feestelijke ochtend met een informatiemarkt voor ouderen.

Heeft u interesse, dan kunt zich opgeven bij: Chrysthel Mourits, e-mail:
cmourits@fysiofaster.nl
FysioFaster, 0164-612 274

Afbeelding