Controle fietslichtjes scholieren aan Halsterseweg.
Controle fietslichtjes scholieren aan Halsterseweg. Foto:

"Fietslichtjes aan is wel zo veilig"

HALSTEREN - De meeste fietsende scholieren op de Halsterseweg richting Bergen op Zoom hadden vrijdagochtend op weg naar school netjes hun fietslampjes aan, maar velen daarentegen niet. Of dat nu kwam omdat het tegen acht uur al bijna licht was buiten of omdat ze er gewoon geen erg in hadden hun licht aan te zetten, lieten ze spontaan weten. Op een vriendelijke manier werden scholieren erop gewezen dat goede fietsverlichting wel zo veilig is. In het kader van de actie Brabant Veilig worden fietslampjes uitgedeeld aan schoolgaande jeugd. Bij de controle werd er niet bekeurd. Wethouder Patrick van der Velden en wijkagent Jan Grinwis waren bij de actie aanwezig. Doel is om de jeugd bewust te maken van zichtbaarheid.

Voorlezen voor volwassenen in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Met ingang van dinsdag 22 oktober start een nieuwe activiteit in 't Weike. Er zal vanaf 15.45 uur worden voorgelezen. Dit betreft een activiteit voor volwassenen. "In vroegere tijden luisterde men naar hoorspelen op de radio. En later werd door bijvoorbeeld Simon Carmiggelt voorgelezen uit eigen werk op televisie. Tegenwoordig kan men via een abonnement op Storytell luisteren naar voorgelezen boeken via internet. Dit bracht ons op het idee om te starten met voorlezen", aldus de organisatie. Op het programma staan korte verhalen, van diverse Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Er zal twee maal een half uur worden voorgelezen, met 5 minuten pauze.

Middelbare scholen met korting naar Supersum

REGIO - Stichting De Vierschaar heeft middelbare scholen op de Brabantse Wal benaderd met een speciale kortingsactie voor hun leerlingen die geldig is voor de première van openluchtspektakel Supersum. Er is op donderdag 17 oktober op de overdekte tribunes op De Waterschans plaats voor maximaal 300 jongens en meisjes. Ze zijn, via hun eigen school, met een gereduceerd tarief van 20 euro per persoon welkom. Het gaat om een eenmalige actie, zegt Vierschaar-voorzitter Marco Duijvelaar. "We willen op deze manier ons steentje bijdragen om het verhaal van de bevrijding en de waarde van de vrijheid waarin we nu leven door te geven aan deze jongere generatie". Supersum wordt van 17 tot en met 27 oktober negen keer opgevoerd op de Waterschans. Per voorstelling hoopt De Vierschaar 1300 bezoekers te trekken. Het stuk handelt over het dagelijks leven tijdens de laatste weken voor de bevrijding van Bergen op Zoom. "Supersum is gebaseerd op waargebeurde verhalen in de aanloop naar 27 oktober 1944. Maar de sfeer van angst, hoop, spanning, verzet en verraad die Supersum laat zien, is zeker niet uniek voor Bergen op Zoom".

De Vierschaar steunt War Child

Ook op een ander front probeert De Vierschaar het verleden te linken aan het nu en de toekomst. Op woensdag 23 oktober is er een speciale War Child-voorstelling. Zo vraagt De Vierschaar 75 jaar na de bevrijding aandacht voor oorlogsgebieden in de wereld. Vooral de prijs die kinderen daarvoor moeten betalen is hoog. War Child zet zich in hun lot te verbeteren en hen een betere toekomst te bieden. De kaartjes voor deze voorstelling kosten 32,50 euro, waarvan 2,50 euro aan War Child wordt gedoneerd. Overigens kunnen ook bezoekers van de acht andere voorstellingen van Supersum War Child steunen door een speciaal War Childticket te kopen. Via vierschaar.nl. Meer weten over War Child: warchild.nl

Ingezonden mededeling

(Onder verantwoording van de inzender, bij de redactie bekend)

HALSTEREN - "Zoals u heeft kunnen lezen in de editie van 18 september jongstleden bij ingezonden mededelingen, houdt P.A zich bezig met de ontwikkelingen van Halsteren. Zoals beloofd zou die inzending nog een vervolg krijgen. Inmiddels is het plein bij Vogelenzang geopend. Ondanks dat deze nog geen officiële naam heeft, wordt er al wel volop gebruik gemaakt van de ruimte. De gedateerde flat heeft de afgelopen tijd toch nog nieuwe bewoners mogen ontvangen. P.A. heeft daar inmiddels al een bezoekje gebracht en heeft daar vanaf een schitterende hoogte het plein en het boeken meisje mogen bewonderen. Zij is ook op deze wijze weer terug in de dorpskern. P.A vindt dat de realisatie al mooi geworden is en zoals eerder aangegeven biedt dit tal van mogelijkheden. De persoon die zich had gemeld, welke graag de invulling wilde geven aan de open ruimtes in de kern van het dorp, heeft aangegeven van zijn plannen af te zien. Ondanks deze vertraging is P A niet getreurd, hij heeft zelf ook tal van ideeën om deze ruimtes te gaan benutten en hoopt dan ook een van zijn eigen dromen op korte termijn te kunnen lanceren. Hij geeft aan vroeger als klein jongetje naar een knutselmiddag te zijn geweest. Dit was niet alleen leerzaam, maar ook op sociaal vlak heeft het hem veel opgeleverd. Tegenwoordig ziet hij dat de jongeren zich veel met elektronisch beeld apparatuur bezig houden. P.A vindt dit jammer en gaat zich inzetten om hier verandering in te krijgen. Zodra hij bevestiging heeft ontvangen van zijn plannen, zullen deze nader worden toegelicht." Wordt vervolgd...

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding