Rijbewijskeuringen

HOOGERHEIDE - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 21 oktober, 18 november en 16 december in BWI Welzijnscentrum K4, Kromstraat 4 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen €40,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief €60,00.

Arsis verliest zijn zaal aan de Kometenlaan

BERGEN OP ZOOM - Na bijna 5 jaar gaat Arsis het gebouw aan de Kometenlaan 38 in oktober verlaten. Later dit jaar gaat het gebouw gesloopt worden om plaats te maken voor een zorginstelling die appartementen beschikbaar gaat stellen aan mensen met dementie.

Voor de 12 kunstenaars die hun atelier hebben aan de Kometenlaan is met dank aan de gemeente wel een alternatieve ruimte gevonden. In oktober verhuizen zij naar de Guido Gezellelaan 20. Een leegstaande oude school. Komende weken wordt het gebouw gereed gemaakt voor gebruik. "Helaas was daar geen bruikbare ruimte daar beschikbaar voor Arsis activiteiten. Daarom houden wij onze bijeenkomsten nu voornamelijk in onze galerie. Er zijn nog wel gesprekken met de gemeente om ook voor Arsis passende ruimte te vinden", aldus Arsis.

Bandwedstrijd T-Strijd

BERGEN OP ZOOM - Bands die eigen muziek maken kunnen zich aanmeld voor T-Strijd 2020, dé bandwedstrijd, georganiseerd door Gebouw-T. Deelnemende bands maken kans op toffe prijzen zoals studiotijd en een optreden in Gebouw-T. Vorig jaar ging Vlaamse rockband Moonbeast er met de winst van de juryprijs vandoor. De Tilburgers van PsySo bleken de favoriet van het publiek. Inschrijven kan via www.gebouw-t.nl/t-strijd. Inschrijven kan tot 1 november 2019. De bandwedstrijd begint in januari 2020 en vindt plaats in Gebouw-T. De voorrondes zijn gratis te bezoeken.

Caravankwestie

BERGEN OP ZOOM - De kwestie Govers moet worden afgerond, vindt Reinoud Krijnen van de partij Samen 0164. Volgens hem besteedt het college teveel tijd aan de zaak die wat hem betreft afgerond is. Hij vraagt dan ook om meer prioriteit te geven aan het financiële beleid van de gemeente.