Afbeelding
Foto:

Aanhoudingen na beschieting

OSSENDRECHT - Dinsdagochtend 8 oktober zijn twee verdachten aangehouden in verband met de beschieting van twee dakdekkers in Etten-Leur. Het gaat om een 45-jarige vrouw en een 61-jarige man uit Ossendrecht. Zij zijn in verzekering gesteld en zitten in beperkingen. Eerder zijn al een 63-jarige man en een 60-jarige vrouw uit Etten-Leur aangehouden. De 60-jarige vrouw is inmiddels vrijgelaten. Enkele dakdekkers waren maandagmiddag 23 september aan het werk op het dak van een woning aan de Marterhof in Etten-Leur toen ze werden beschoten. In een woning aan de Egelhof in Etten-Leur kon de politie direct een man en een vrouw aanhouden. Na onderzoek bleek dat het vermoedelijk om vier daders zou gaan, twee mannen en twee vrouwen. Wat de rol is geweest van de aangehouden verdachten uit Ossendrecht bij de beschieting is niet bekend. In totaal zitten nu nog drie verdachten vast.

Hondengif aangetroffen op straat

HOOGERHEIDE - Voor de vierde keer in korte tijd is er worst met een onbekende substantie aangetroffen in Hoogerheide. Ook ditmaal was het raak aan de Huijbergseweg ter hoogte van de voetbalvelden. Een bewoonster die haar hond uitliet trof op de stoep een uitgehold stuk worst met roze korrels aan. Vermoedelijk gaat het om rattengif. De politie en gemeente zijn op de hoogte van de vondst. Eind augustus van dit jaar is bij het sportpark ook al worst met een blauwe substantie aangetroffen. Ook in april van dit jaar werd op de kruising Kooiweg/Oostlaan vergelijkbare worst gevonden en in december 2018 in de omgeving van de Plesmanlaan en Fokkerlaan.

Postzegelbeurs

HALSTEREN - Filatelisten opgelet: Postzegelvereniging Onderling Contact en Heemkunde Halchterth organiseren een ruilbeurs op zaterdag 19 oktober. De ruilbeurs begint om 12 uur 's middags in 't Heemhuis Hof van Ram te Halsteren en duurt tot 16.00 uur.

Genealogiemiddag in Halsteren

HALSTEREN - Bent u benieuwd waar uw roots liggen en wie uw voorouders waren? Of bent u al bezig met stamboomonderzoek? Donderdag 17 oktober kunt u informatie inwinnen bij leden van de werkgroep genealogie van de Heemkundekring Halchterth te Halsteren. Deze middag wordt gehouden in de Hof van Ram en duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Korenmiddag

OSSENDRECHT - Popkoor Sugar and Spice houdt op zondag 20 oktober een middag vol hartverwarmende songs van a capellakoor Voices in Harmony, gezelligheidskoor Gossi Nokki en uiteraard bovengenoemd gemengd koor Sugar and Spice. Zowel Engelstalige songs in allerlei stijlen, zoals pop, rock, funk en R&B, als liedjes met een hoog meezinggehalte zullen de revue passeren. Iedereen is van harte welkom van 13.30 tot 17.00 uur in de Harmoniezaal, Zuster Marie Adolphinestraat 7, Ossendrecht. De toegang is gratis.

Afbeelding