Afbeelding
Foto:

Opening Iwaz Art Gallery

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN - Aan Melanendreef 290 in Bergen op Zoom wordt zondag 20 oktober een kunstgalerie geopend: Iwaz Art Gallery. Vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur is er vrije inloop, de officiële opening is om 14.00 uur.

Iwaz Art Gallery is gevestigd boven het atelier van Iwaz art & workshops. In de galerie wil Iwaz mensen de ruimte bieden om te exposeren. "De bedoeling is drie à vier keer per jaar een andere expositie te realiseren met steeds een officiële opening met genodigden", legt hij uit. Tijdens de opening van de galerie en verder op afspraak is werk te bezichtigen van Ada Verhagen, Marijke Maas, CoBrA Kunst, Het Kinderatelier en van Iwaz zelf. Voor kinderen is het mogelijk om op de openingsdag onder het genot van een ijsje een waar kunstwerkje te maken in het atelier.

Werken van Iwaz zijn herkenbaar door het contrasterend kleurgebruik. Iwaz vertelt verhalen zonder gebruik van woorden. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Zijn kunstwerken zijn stuk voor stuk ontdekkingsreizen met een boodschap. In zijn woonplaats Halsteren verzorgde Iwaz afgelopen jaren verschillende projecten in onder meer wijken, op scholen en bij Intratuin. Zijn werk is echter bekend tot ver over de grenzen. Momenteel bereidt hij zich voor op een tentoonstelling in Barcelona in december. Iwaz is productief, verzorgt kunsteducatie op scholen, laat kinderen hun creativiteit ontwikkelen in een kinderatelier, verzorgt creatieve kinderfeestjes en workshops voor volwassenen, ook bij gelegenheden als een teamuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. "Het sociaal emotionele aspect vind ik heel belangrijk en interessant aan mijn werk. Bij het samen bezig zijn zie je mensen opfleuren", vertelt Iwaz, die vaak betrokken is bij acties voor een goed doel.

Foto: In Iwaz Art Gallery is als eerste fraai werk van Ada Verhagen uit Halsteren tentoongesteld.