Afbeelding
Foto:

Dorpsraad Halsteren

HALSTEREN - In de bijeenkomst van Dorpsraad Halsteren bleek onder meer dat het bestuur vanuit de gemeente een excuusbrief heeft ontvangen dat voorzieningen aan rotondes die al lang aangebracht hadden moeten zijn pas eind dit jaar aangebracht worden. Maatregelen in de vorm van een hek bij de retentievijver aan de Jannelandseweg/Tholenseweg zijn volgens het college van b en w niet noodzakelijk, omdat de berm er breed genoeg zou zijn.

Voorgesteld werd aan het waterschap te vragen of er een pomp ingezet kan worden om de hoogte van het water te reguleren. Bij de dorpsraad zijn ook klachten ontvangen over slechte toegankelijkheid van openbare gebouwen en winkels over stoepen die soms te hoog en te smal zijn. Het probleem is gemeld bij de gemeente en eventueel wordt het meegenomen in het gesprek van de dorpsraad met de wethouder.

Wat ontwikkelingen rond de Antoniusmolen betreft, blijven de meningen verdeeld over behoud van de molenaarswoning en bouwvallige schuurtjes op het terrein. Bij nader inzien blijkt het woonhuis geen 75 jaar maar dubbel zo oud te zijn. Er wordt tegenstand verwacht als de bijgebouwen verdwijnen voor de realisatie van een zorghuis. Het plan hiervoor ligt nog bij de afdeling Welstand van de gemeente.

Antwoord op de vraag van de dorpsraad wat er met het lekkend dak van de Wittenhorst gaat gebeuren, luidde dat intussen een aantal noodreparaties is verricht. Voor 2020 is herstel van het dak in de begroting opgenomen.

Voor snelheidsbeperkende maatregelen in de Burgemeester Elkhuizenlaan zal de gemeenteraad geld vrij moeten maken. In de dorpsraad werd gesteld dat dit het beste gerealiseerd kan worden nu de bus er nog rijdt. Herinrichting van de Halsterseweg met aan weerszijden een fietspad, een nieuwe toplaag en vervanging van riolering wordt in 2012 uitgevoerd.

Wat nieuwbouwplannen van woningcorporatie Stadlander betreft heeft de gemeente besloten de invulling van Zuneha/Wouwseweg niet opnieuw als aanvraag voor een bestemmingsplan ter inzage te leggen. Het nieuwe plan met koopwoningen ziet er aantrekkelijk uit en betekent een flinke verbetering. Het is een commercieel project van Stadlander dat snel kan starten. Vanuit de dorpsraad werd wel gevraagd om leefbaarheid te houden op het dorp met realisatie van starterswoningen. Dorpsraad Halsteren gaat hier aandacht voor vragen.

Vleermuizen

Met betrekking tot sloop van zorgcentrum Sint Elisabeth wordt het proces gefrustreerd door aanwezigheid van een vleermuizenkolonie die zich in het gebouw heeft gevestigd. Bij de start van de sloopwerkzaamheden werd dit ontdekt. Een vereniging is bezig een oplossing te zoeken. Dorpsraad Halsteren is vertegenwoordigd in de klankbordgroep van Openluchtzwembad De Melanen. Nog deze maand vindt een bespreking plaats. Forse subsidie van de provincie voor een educatief inundatieproject bij Fort de Roovere dreigt te vervallen. Dorpsraad Halsteren is vertegenwoordigd in een overleggroep West-Brabantse Waterlinie maar daar gebeurt weinig. Een bewoner van 't Laag merkte op 'dat er gewoon niet naar mensen wordt geluisterd'. "Kanttekeningen bij de aanleg van een fietspad door het natte gebied worden genegeerd."

Voor het gesprek op maandag 2 december tussen dorpsraad en wethouder zijn nog aandachtspunten welkom:
E-mail: dorpsraadhalsteren@gmail.com

Afbeelding