Afbeelding
Foto:

Dumpauto Parmentierlaan

HOOGERHEIDE - Een achtergelaten auto ontsiert sinds enige tijd de Parmentierlaan in Hoogerheide. De gemeente dreigt het voertuig weg te slepen.

De zwarte Citroën Saxo staat aan het begin van de Parmentierlaan, vlakbij de kruising met de Wouwbaan. Dat de auto niet in gebruik is mag duidelijk zijn; het voertuig dat onder een eikenboom staat zit onder de vogeluitwerpselen en ander vuil. Eén van de achteruitkijkspiegels is afgebroken. "De auto staat al een paar weken op deze plek. Het ziet er niet uit nu de auto helemaal onder de vogelpoep zit. Je zou toch denken dat de gemeente of politie de eigenaar kunnen achterhalen op basis van het kenteken", vraagt een bewoner van de straat zich hardop af. De gemeente laat desgevraagd weten dat ze ondanks verwoede pogingen, geen contact heeft kunnen krijgen met de eigenaar.
Sinds 25 september hangen er brieven namens de gemeente Woensdrecht op de ramen van de auto. "Uit waarnemingen van de politie en van onze ambtenaren kan geconcludeerd worden dat dit voertuig niet wordt gebruikt en dat u het voeruig heeft achtergelaten met de bedoeling u zich ervan te ontdoen. Het op deze plaats parkeren van het voertuig zorgt voor overlast in de omgeving mede met het oog op de mogelijkheid van vandalisme", zo luidt de brief die gericht is aan de eigenaar van het voertuig.


Verwijderen

Op basis van de Algemene plaatselijke verordening (APV) van de gemeente is het verboden voertuigen in verwaarloosde toestand op de weg te parkeren. De gemeente stelt de eigenaar in staat om het voertuig binnen twee weken te verwijderen. Gebeurt dat niet, dan zal de gemeente de auto weg laten halen op kosten van de eigenaar.

Afbeelding