Fort Hendricus
Fort Hendricus Foto:

Vrijwilligers gezocht bij Natuurmonumenten

REGIO - Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor Fort Henricus. Het gaat om werkzaamheden op het gebied van beheer en onderhoud en schoonmaak. Denk aan maaien, snoeien, schoonmaken van de toren. Het is wekelijks of tweewekelijks werk. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Natuurmonumenten Zeeland/ Volkerak via nmzeevolk@natuurmonumenten.nl of 0113- 644044. Of kijk op www.nm.nl/forthenricus.

Open dag Fort Henricus

REGIO - Fort Henricus is sinds het voorjaar 2019 open voor publiek. Natuurmonumenten is eigenaar. Het fort is zo veel mogelijk in de originele vorm hersteld en heeft een uitkijktoren en wandelroute. Dit dankzij subsidie uit het project West Brabantse Waterlinie. Op zondag 20 oktober staat het fort extra in het zonnetje tijdens de Open Dag West Brabantse Waterlinie. Meer info op www.nm.nl/forthenricus en www.zuiderwaterlinie.nl

Archeologiedag

REGIO - Aan het Doornedijkje in Steenbergen is op zondag 13 oktober veel te zien en te doen. Uiteraard zijn de vele Steenbergse archeologische vondsten in hun tentoonstellingsruimte te bewonderen. Maar ook worden verschillende digitale presentaties vertoond zoals die van het archeologisch onderzoek aan boerderij 'De Lantaarn'. Je kunt ook voelen wat een mammoetkies weegt. Daarnaast kunnen groot en klein meemaken hoe het is om vuur te maken zoals ze dat in de steentijd deden. Met pijl en boog schieten en speerwerpen hoort er dan natuurlijk ook bij. Als activiteit om de clubkas te versterken is er in een tent op het buitenterrein een grote kringloopmarkt. Er zijn zoveel leuke en handige spulletjes, dat er bijna zeker wel wat voor je bij zit. Je kunt op het Doornedijkje terecht van 11.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Relatieconcert orkest Luchtmacht

HOOGERHEIDE - Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht trakteert de gemeente Woensdrecht op donderdag 10 oktober op wederom een verrassend relatieconcert in de sporthal van MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Het programma bestaat uit swingende songs, passend bij 75 jaar vrijheid. Op 5 oktober vierde Vliegbasis Woensdrecht de herwonnen vrijheid met een evenement en op 10 oktober brengt de Luchtmachtkapel en eerbetoon aan onze bevrijders. 'Soul in the Air' vangt aan om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten 2,00 euro en zijn af te halen bij MFC Kloosterhof in het gemeentehuis van Hoogerheide, alsmede bij de Multifunctionele Centra in Huijbergen, Ossendrecht en Putte. Dit concert wordt aangeboden door Vliegbasis Woensdrecht en de gemeente Woensdrecht.

'Oppas gezocht voor 60 soldaten'

BERGEN OP ZOOM - In verband met de aankomende bevrijdingsactiviteiten verblijven in totaal 90 Canadese soldaten van 21 tot en met 31 oktober in Bergen op Zoom. Ongeveer 60 van hen verblijven in een van de sportzalen van RSG 't Rijks. Daarvoor wordt gezocht naar een aantal flexibele gastvrouwen en gastheren die in die periode op momenten dat ze daar aankomen en vertrekken, in de sportzaal aanwezig kunnen zijn. Belangstelling voor deze vrijwillige inzet? Maak dat via mail kenbaar aan: p.versijp@bergenopzoom.nl. Er wordt dan nader contact met u gezocht.

Nog tribuneplaatsen bij bevrijdingsdefilé

BERGEN OP ZOOM - Er is erg veel belangstelling voor de tribuneplaatsen die er zijn om het bevrijdingsdefilé van zaterdag 26 oktober op je gemak te aanschouwen. Direct na de start vanaf de Gedempte Haven gaat de stoet om half vier door de Rijkebuurtstraat en gaat dan linksaf de Westersingel op. Op die plaats komt bij de Gevangenpoort een tribune te staan waar je het schouwspel als een VIP kunt volgen. Alle voorbijtrekkende deelnemers worden daar aangekondigd door een speaker en wel in de persoon van Rieny Hagenaars. Hij was vele jaren speaker bij de Roparun en is dat ook nog met Vastenavend. Voor een tientje kun je je plaats reserveren bij het VVV / Cultuurbalie aan de Steenbergsestraat.

Gratis uw rollator na laten kijken

HALSTEREN - Woensdag 16 oktober houden de BAS en WijZijn Traversegroep Bergen op Zoom en TanteLouise een rollatorspreekuur in Zorgcentrum de Bosgaard, Hoofdlaan 12 Halsteren. Belangstellenden kunnen - gratis - hun rollator laten nakijken en zo nodig opnieuw laten afstellen. Het rollatorspreekuur vindt plaats van 13.00 - 15.00 uur. Tijdens eerder gehouden spreekuren is gebleken dat veel rollatorgebruikers last hebben van pijnlijke polsen, schouders of rug. Voor meer informatie over het rollatorspreekuur kan men contact opnemen met Anja Withagen van WijZijn Traversegroep Bergen op Zoom, telefoonnummer 0164-237056 of per e-mail activiteiten@wijzijntraversegroep.nl.

Team 240 LEEF! Rik en joker toernooi

BERGEN OP ZOOM - Team 240 Leef! organiseert op 13 oktober een kaarttoernooi in De Mortier, Dubbelstraat 66 in Bergen op Zoom. Er kan gekaart worden in de spellen rikken en jokeren. De aanvang is om tien uur en de prijsuitreiking staat gepland om half vijf. De inschrijfkosten bedragen €7,20 en zijn inclusief een lunch. Inschrijving is mogelijk telefonisch op nummer 06-29162915 of via e-mail adres: activiteiten@team240leef.nl onder vermelding van de spelsoort.

Off-road rolstoelrit

REGIO - Zondag 13 en 20 oktober zijn er speciale ritten met off-road rolstoel met een gids en wandelingen met een gids. Aanmelden via www.nm.nl/dintelsegorzen en voor de rolstoelen via www.benedensas.nl.