Afbeelding
Foto:

Van Wijk: familie met een passie voor Keuken en Bad

LEPELSTRAAT – Het is zo'n 65 jaar geleden dat de eerste stappen werden gezet door Cees van Wijk naar het familiebedrijf, gevestigd aan de Steenbergseweg te Lepelstraat. Inmiddels werken in het bedrijf vader Jan en dochters Sanne (34) en Denise (22).

Het begon allemaal met werkbladen vervaardigen, maar inmiddels kunt u hier een gehele keuken aanschaffen voorzien van alle gemakken die u wenst. Ook voor badkamers en tegelvloeren kunt u hier terecht. Jan werkt samen met zijn dochters met hart en ziel in het bedrijf. De klant staat op nummer 1, net als eerlijkheid. "Een keer afspraak buiten openingstijden om is geen probleem, daar maken we graag tijd voor."
De keuze om hier te werken was voor Sanne een weloverwogen beslissing. Ze begon met de administratie maar is inmiddels voor veel meer verantwoordelijk. Het contact met klanten en de blije gezichten, daar haalt zij energie uit. De passie voor het familiebedrijf en het ambacht van keukens verkopen is niet alleen op Sanne overgeslagen, maar ook op de jongste van het gezin. Denise studeert aan de Tilburg University, maar komt regelmatig in de weekenden naar huis om te helpen in de winkel en houdt zich bezig met social media en keukens tekenen. "Met veel bewondering voor al het harde werk van mijn vader wil ik graag mijn steentje bijdragen", vertelt Denise.
Ook voor Jan, de zoon van oprichter Cees, was het een logische stap om in het bedrijf te gaan werken. Als oudste van het gezin liep hij al vanaf zijn veertiende rond bij zijn vader op de werkvloer en hier is hij blijven hangen. "Ondertussen staat er een ruime showroom, uitgegroeid tot een professioneel bedrijf, heel anders dan het schuurtje waar we ooit vanuit werkten."
De kracht van het bedrijf is de familie. "Het is prettig werken met elkaar, je vult elkaar aan en je kent elkaar door en door. Dit proberen zij ook uit te stralen naar de klant toe, een luisterend oor en een diepgewortelde passie. Daarnaast is oplossingsgericht denken heel belangrijk. Helaas kunnen er bij ingewikkelde projecten wel eens fouten gemaakt worden door partijen, het is belangrijk dat de klant hier geen last van ondervindt. We proberen alles zo snel en goed mogelijk op te lossen. De klant staat bij ons echt op nummer 1. Vanaf het eerste contact tot de keuken staat en ook daarna nog. Mocht er een onderdeeltje kapotgaan, dan helpen wij u graag."
De keuken wordt een steeds belangrijker onderdeel van het huis. Zo zeggen de Italianen 'de keuken is het hart van het huis'. "Daar geloven wij ook in", zegt Jan, "er wordt niet alleen gekookt in de keuken, maar ook geleefd." Daarom werkt van Wijk Keuken en Bad met betrouwbare merken, uit onder andere Italië en Duitsland. Ook van oudsher familiebedrijven. "Graag gaan we ook mee met de tijd, dus richten wij ons steeds meer op innovatie en nieuwe ontwikkelingen. We leren graag en volgen dan ook regelmatig cursussen en bezoeken de beurs om alles te leren. Zo wordt ook de showroom regelmatig vernieuwd en komen er binnenkort weer nieuwe keukens binnen die u kunt komen bewonderen. Ook voor badkamers kunt u bij ons terecht en beantwoorden wij al uw vragen en geven wij professioneel maar vooral eerlijk advies."

Kom eens langs
"Bij ons kan iedereen zich een keukenprins of -prinses voelen, ongeacht het budget. Wilt u ook uw droomkeuken vinden? Kom dan langs in de showroom aan de Steenbergseweg 85a, voor een bakje koffie en dan nemen we de tijd voor u die nodig is. Contact opnemen kan via: T 0164-680900, E info-algemeen@vanwijkkeukenenbad.nl of www.vanwijkkeukenenbad.nl