Roel & Jan Paulus, oktober 2018
Roel & Jan Paulus, oktober 2018 Foto:

In memoriam.... Jan Paulus

HUIJBERGEN – Vivoo's weerzien met de Vierde Klasse heeft ondertussen diverse gezichten . Na het debacle in Ossendrecht rechtte het haar rug thuis, peurde sportief succes en drie punten tegen Wernhout. Toch vormden de recente uitslagen in de voorbije weken de minste zorg. In juni nam de club reeds afscheid van haar consul en vele jaren trouw lid Piet van Agtmaal (71). Zaterdag pakten opnieuw donkere wolken boven de dorpskern samen toen voormalige linksback van Vivoo Jan Paulus naar diens laatste rustplaats werd gebracht.

Op 23 september overleed Jan Paulus op 52-jarige leeftijd na een korte doch hardnekkige ziekte. Amper elf maanden terug stond hij samen met zoon Roel op deze pagina centraal in een aflevering van Vaders & Zonen. Een terugblik als eerbetoon…

Linksbenige voetballers zijn voorzien van een stempel. Eigenzinnig, speciaal. Jan Paulus vormde in deze geen uitzondering. Als jong Huijbergs jochie meldde hij zich, als zovele vriendjes met hem, op het sportpark aan de Veenbes. Het was toenmalig trainer Jan Pijnen die de talentvolle middenvelder op jonge leeftijd van het selectievoetbal liet proeven. Onder Roger Withagen werd hij als linksback volwaardig eerste elftalspeler. Ondanks mooie momenten als promotie en kampioenschap heb meegemaakt, had hij er iets meer uit kunnen halen. Het was maar net hoe mijn pet destijds stond. Beetje mentaliteitskwestie, noemde Jan Paulus dat.

Opvreten

Toch sierde het de oud-speler dat hij in Vivoo's donkerste dagen bleef staan. Jan Paulus bleef staan toen een goede lichting lager ging spelen of stopte. Als oudgediende moest hij leiding geven aan een goedwillend doch kwalitatief geen best team. Vivoo was het lachertje van de onderafdeling en haalde zelfs de krant door de spits van de tegenpartij die het honderdste tegendoelpunt maakte een bos bloemen te geven.

Apetrots

Vorig jaar maakte Roel Paulus (18), in navolging van broer Koen, zijn debuut voor Vivoo 1 en vormt sindsdien een vaste waarde voor Rudo Gommers. Roel: "Op zondagavond kaartten we altijd na. Altijd eerlijk en kritisch. Als het goed is was kreeg je het te horen, was het slecht eveneens. Als we het gras maar opvraten!". Momenten om te koesteren. Vader Jan Paulus was apetrots op de recente promotie van de hoofdmacht. En keek uit naar opnieuw een seizoen in de Vierde Klasse waarin hij hoopte dat zijn geliefde Vivoo andermaal het gras zou opvreten…