Personenauto crasht

WOENSDRECHT - Een personenauto is zaterdagmiddag op de A4 bij Woensdrecht gecrasht nadat deze werd achtervolgd door de politie. Op de verbindingsweg richting België kon de bestuurder de controle over het voertuig niet meer houden en crashte tegen de vangrail. Bij de crash is uiteindelijk niemand gewond geraakt. De politie heeft één verdachte kunnen aanhouden.

Tentoonstelling 75 jaar bevrijding

HUIJBERGEN - De jaarlijkse tentoonstelling van heemkundekring De Wilhelmiet te Huijbergen gaat dit jaar over 75 jaar bevrijding. De tentoonstelling is ingericht in het heemhuis op de bovenste verdieping van het voormalige gemeentehuis (Canadaplein). Zoals in vele dorpen en steden gaat de aandacht uit naar de bevrijding oktober 1944. Maar er is ook aandacht voor de omgekomen Huijbergenaren en gesneuvelde soldaten. Ook is er gesproken met een tiental Huijbergse mensen die nog weten hoe het er aan toe ging tijdens de oorlogsjaren en dan met name de laatste maand voor de bevrijding. Een kort verslag hiervan is te lezen bij de tentoonstelling. De openingstijden: alle zondagen in oktober van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Vrienden van Bravis

BERGEN OP ZOOM - De afgelopen maanden heeft de Vriendenstichting van het Bravis ziekenhuis opnieuw veel voorzieningen ten gunste van patiënten kunnen realiseren. De stichting ontvangt donaties van bedrijven, particulieren of goede-doelenorganisaties, waarmee zij deze kan financieren. Gerealiseerd zijn: fietsen op de afdeling dialyse, revalideren en communiceren met de iPad en oplaadstation voor mobiele telefoons. Meer informatie over de projecten die gerealiseerd zijn: www.vriendenvan.bravisziekenhuis.nl.

Garageverkoop

OSSENDRECHT - Op zondag 6 oktober vindt de jaarlijkse Garageverkoop weer plaats in de de gehele dorpskern van Ossendrecht. Het begint om 9:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Verder zijn de terrassen van de plaatselijke horeca geopend. De verkoopadressen kan men terug vinden op de facebook pagina van Buurtschap Dorp.

Ibach-festival

BERGEN OP ZOOM - De Gertrudis Cultuurstichting organiseert voor de derde keer Ibach-festival: 4 – 6 oktober in de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom. Op het programma staan onder meer: een filmvoorstelling met orgelimprovisatie, orgelbespeling door regionale jonge orgeltalenten, popsongs in een klassieke jas en een koffieconcert. Zie www.gertrudiscultuurstichting.nl voor het hele programma.

Ruilavond Delta Oost

BERGEN OP ZOOM - Postzegelvereniging Delta Oost houdt de maandelijkse ruilavond op donderdag 3 oktober in de Korenaere te Bergen op Zoom. De avond die voor iedereen toegankelijk is, begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Er is een veiling, verloting en een snuffeltafel.