Afbeelding
Foto:

Koffie- en theeuurtjes KBO

HALSTEREN - Tussen gezond zijn en je goed voelen, zit soms een wereld van verschil. Ongeveer de helft van alle Nederlanders geeft aan zich eenzaam te voelen. KBO Halsteren organiseert koffie- en theeuurtjes tegen eenzaamheid.

Bij ouderen boven de 75 komt eenzaamheid nog veel vaker voor. Nu zijn het zo'n 700.000 ouderen. En als we niets doen, zijn dat er in 2030 meer dan 1 miljoen.

Actieprogramma
Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen in Nederland doorbreken.
'We geloven dat dit kan door eenzaamheid eerder te signaleren en het bespreekbaar te maken. En vervolgens een duurzame aanpak te ontwikkelen', aldus het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Koffie en thee

De eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. KBO Halsteren organiseert extra koffie- en theeuurtjes voor 55-plussers in de Wittenhorst, Lindenlaantje 1. Op maandag 14 oktober is het van 14:00 tot 16:00 uur en op dinsdag 29 oktober van 10:00 tot 11:30 uur.

KBO draagt zorg voor ontmoeting en voor de individuele en collectieve belangenbehartiging van senioren in het algemeen en van zijn leden in het bijzonder. KBO komt voort uit de Brabantse katholieke cultuur en samenleving. De vereniging handelt vanuit de normen en waarden naastenliefde, zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar, solidariteit en gerechtigheid.