Afbeelding
Foto:

Fietsen4Air brengt ruim twaalf mille op

HALSTEREN - REGIO - Fietsen4Air is een jaarlijkse fietstocht waarmee aandacht wordt gevraagd voor een erfelijke ziekte met dodelijke afloop, Cystic Fibrosis (de taaislijmziekte). 25 fietsers en 14 begeleiders zijn de sportieve strijd aangegaan en hebben 570 kilometer afgelegd van Bergen op Zoom naar Ieper (België) en via Breskens en de Stormvloedkering weer naar Bergen op Zoom.

Op de Grote Markt was een geweldige ontvangst geregeld. Niemand minder dan voormalig Tour de France winnaar Jan Janssen maakte de tussenstand aan donaties bekend, waarna spetterende muzikale optredens plaatsvonden van Marijn van Geel en Isabel Provoost. Op zaterdag 14 september werd de definitieve opbrengst bekend gemaakt. Niemand minder dan oud wereldkampioen veldrijden Thalita de Jong noteerde het bedrag van €12.452,80 op de cheque die vervolgens door de ambassadeur van Fietsen4Air 2019, Hans Hoogendoorn uit Boskoop, werd overhandigd aan Trudy van de Veen van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Fietsen4Air is één van de activiteiten van Stichting The Air Team. De volgende activiteit is Spinning4Air 2019 op 16 november bij Basic Fit in Bergen op Zoom: een spinningmarathon van 5 uur. Per uur bedragen de inschrijfkosten 5 euro. Inschrijven kan via richard.vandermast@theairteam.nl

Robotshow en workshop robots bouwen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Tijdens het Weekend van de Wetenschap en de Kinderboekenweek Reis mee! laten roboteers van de groep Robotics-CCFZ hun robots zien, die zelfstandig een race- of lijnvolgbaan afleggen in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Belangstellenden zijn welkom op vrijdag 4 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur en zaterdag 5 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur. Het is vrije inloop. De Robotics-CCFZ geven ook een workshop Robots bouwen voor iedereen vanaf 12 jaar in de Bibliotheek Bergen op Zoom op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 15.00 uur. De kosten voor het bouwpakket en de workshop bedragen € 15,00. Graag vooraf aanmelden via hando@planet.nl. Zaterdag 12 oktober is er van 15.00 tot 16.30 uur de grande finale: een heuse robotshow. Dan kunnen ook de zelfgemaakte robots gepresenteerd worden.

Halve van Tholen mooi evenement voor goed doel

THOLEN - Met 120 deelnemers op de halve marathon en vele tientallen op drie andere afstanden is de Halve van Tholen een succes geworden. Het evenement werd georganiseerd ten bate van een goed doel: strijd tegen Christenvervolging.

Afbeelding
Afbeelding