Joost Vermeulen met enkele Kinderboekenweek aanbiedingen bij de winkelschappen vol uiteenlopende boeken voor kinderen van alle leeftijden.
Joost Vermeulen met enkele Kinderboekenweek aanbiedingen bij de winkelschappen vol uiteenlopende boeken voor kinderen van alle leeftijden. Foto:

"Belangrijk voor de ontwikkeling van het kind"

HALSTEREN - Hij kan het niet genoeg benadrukken: "Lezen is vooral leuk en daarnaast ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van het kind." Aan het woord is Joost Vermeulen die met plezier de komende Kinderboekenweek toelicht.

Van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober kunnen kinderen én volwassenen het hart ophalen aan de 65-ste Kinderboekenweek. Dit jaar staat tijdens de Kinderboekenweek het thema vervoersmiddelen centraal. Het motto is Reis mee! Joost Vermeulen van de boekhandel aan de Dorpsstraat in Halsteren toont een drietal splinternieuwe kinderboeken die in het bijzonder verkrijgbaar zijn in het kader van de landelijke Kinderboekenweek. "Traditiegetrouw wordt tijdens de Kinderboekenweek een gratis geschenkboek cadeau gedaan bij aanschaf van minimaal €10,- aan Nederlandstalige kinderboeken of ebooks. Deze actie geldt zolang de voorraad strekt en alleen tijdens de Kinderboekenweek. Het geschenk is geschreven door Anna Woltz en heet Haaientanden." Ook dit jaar is er een prachtig prentenboek voor jonge kinderen: André het astronautje op zoek naar Laika. Het is gemaakt door André Kuipers en Natascha Stenvert en is voor slechts €7,25 verkrijgbaar in de boekhandel. Erg leuk is ook het boek Instappen maar dat voor €5,- te koop is. De speciaal door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) uitgegeven Kinderboekenweekkrant ontbreekt ook dit jaar niet. Dit is een kleurrijke, informatieve, veertig pagina's tellende gratis krant met allerlei wetenswaardigheden over toepasselijke onderwerpen die in binnen- en buitenland actueel zijn. Voeg daarbij het Kinderboekenpodium 2019/2020 waarin meer dan vierhonderd kinderboeken staan beschreven. "Als handig hulpmiddel zijn bij de boeken voor zes verschillende leeftijdscategorieën symbolen geplaatst. Zo zie je in één oogopslag waar een boek over gaat. Kortom: het Kinderboekenpodium biedt een schat aan informatie", aldus Joost Vermeulen. In de extra flyer voor Kinderboekenweek bij Blz. staat een afhaalbon." Dan is er nog een kleurplaatwedstrijd en net als voorgaande jaren zal Boekhandel Vermeulen basisscholen bezoeken in het kader van de Kinderboekenweek: op woensdag 2 oktober De Biezenhof van 9.00 tot 13.30 uur; op maandag 7 oktober De Wegwijzer in Lepelstraat tussen 15.30 en 17.30 uur; op donderdag 10 oktober van 14.00 tot 16.30 uur De Toermalijn. Een gedeelte van de boekenverkoop komt er ten goede van de schoolbibliotheek.