Succesvol tuinieren op zandgrond

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 7 oktober om 19.30 uur is er in het S.V.W. Ontmoetingscentrum (Zonneplein 63, Bergen op Zoom) een workshop over succesvol tuinieren op zandgrond. Voor leden van Groei & Bloei is toegang met maximaal 1 introducé gratis. Voor niet-leden en meerdere introducés kost het 3,50 euro per persoon. "Peter Blommerde komt ons deze avond alles vertellen over hoe wij onze planten gezond kunnen houden op deze moeilijke grond. Veel leden van onze afdeling tuinieren immers op zandgrond. Het meest belangrijke is natuurlijk hoe wij deze grond kunnen verbeteren. Ook wil hij ons inzicht geven op de vraag waarom planten slecht willen groeien vanaf de aanplant of op termijn verzwakken en ziek worden doordat ze op een verkeerde bodem groeien. Ook op kleigrond kun je immers de verkeerde planten kiezen. Niet alleen dus voor leden die op zandgrond tuinieren maar er wordt ook aandacht gegeven aan grondverbetering en bemesting van elke grond."

Auto in sloot

HALSTEREN - Bij een eenzijdig ongeval aan het Laageinde tussen Halsteren en Lepelstraat is dinsdagavond 24 september een auto achterstevoren in de sloot terecht gekomen. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt, de bestuurder kon zelf het voertuig verlaten. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om het voertuig te bergen.

Hennepkwekerij
ontruimd

HUIJBERGEN - De politie heeft dinsdag tijdens een hennepruimdag aan de Vennekenstraat in Huijbergen een hennepkwekerij met 168 planten geruimd uit een schuur. De politie zal de twee bewoners van het pand verhoren. Er was sprake van stroomdiefstal. Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om de kwekerij te ruimen.

Baby- tot kleutercafé        kinderboekenweek

HOOGERHEIDE - Het Baby- tot Kleutercafé staat ook in het teken van de Kinderboekenweek. Bibliotheekmedewerker Saskia Bousie leest voor uit een bijzonder boek over reizen. Daarnaast vertelt ze over het belang én plezier van voorlezen en geeft ze reislustige voorleestips. Ouders en verzorgers van baby's en peuters zijn welkom in de Bibliotheek Hoogerheide maandag 7 oktober van 9.30 tot 10.30 uur.

Boekenmarkt

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 6 oktober wordt tussen 13.30 en 16.30 uur de maandelijkse boekenmarkt gehouden in het Logegebouw van de Vrijmetselarij, Engelsestraat 30 in Bergen op Zoom. Er is een grote keuze uit onder meer romans en geschiedenisboeken. Hier kunnen ook oude boeken worden afgegeven. De opbrengst is bestemd voor vragen om geldelijke ondersteuning van verenigingen in de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht. Voor informatie en contact: e-mail: cortie.hoogerheide@home.nl.

Riminisoos

HUIJBERGEN - Op zondagmiddag 3 november is er in MFC de Kloek een reünie van de Riminisoos. De diskjockeys van dienst zijn dan Ad van Heijst en Rob van Broekhoven, de mannen die 50 jaar geleden ook de plaatjes draaiden in de Riminisoos. Tevens is er een optreden van een band met drummer Armand Nelen. Nelen trad vroeger als drummer van The Sonny Boys, met veel succes regelmatig op in de Riminisoos en was begin jaren zeventig een razend populaire band in de regio. "Net als MFC de Kloek opende ook De Riminisoos vijftig jaar geleden de deuren in het dorp Huijbergen. De wekelijkse soos trok altijd veel jongeren uit de regio. Velen hebben mooie herinneringen aan de Riminisoos", aldus Wil de Jong, één van de initiatiefnemers.

Uitslagen Bridge

HALSTEREN - De uitslag van de bridgewedstrijd van 24 september in de Kannebuis: 1. Mia en Frie van Akkeren 68.47%, 2. An en Jos Oor 64.30%, 3. Hans van de Boom/Ton Thijssen 61.28%, 4. Nel Hereijgers/Corrie Speek 59.82%, 5. Lucie en Christ Suijkerbuijk 57.50%. De uitslag van 25 september in de Wittenhorst: 1. Netty Brouwer/Anneke van Broekhoven 64.06%, 2. Tiny Seits/Paula Evers 61.39%, 3. Lucie en Christ Suijkerbuijk 53.72%, 4. Ria Schepers/Lies Frijters 53.13%, 5. Rietje en Giel Meeuwisse 52.50%.

Kaarttoernooi

BERGEN OP ZOOM - Team 240 Leef! organiseert op 13 oktober een kaarttoernooi in De Mortier, Dubbelstraat 66 in Bergen op Zoom. Er kan gekaart worden in de spellen rikken en jokeren. De aanvang is om tien uur en de prijsuitreiking staat gepland om half vijf. De inschrijfkosten bedragen €7,20 en zijn inclusief een lunch. Inschrijving is mogelijk telefonisch op nummer 06-29162915 of via e-mail: activiteiten@team240leef.nl onder vermelding van de spelsoort. De inschrijving sluit op 11 oktober. Team 240 Leef! is een stichting die een algemeen nut beoogt: het werven van fondsen en sponsoren ten behoeve van de stichting RoParun door middel van activiteiten passend bij het motto "Leven toevoegen aan dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". De opbrengsten van de activiteiten komen geheel ten goede aan de RoParun.

Campers in woonwijk

BERGEN OP ZOOM - Louis van der Kallen (BSD) heeft een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom. "Regelmatig bereiken ons klachten over het parkeren van campers en boedelbakken in woonwijken. Soms staan campers maanden op één plek. Ze staan soms deels over gemeentelijke plantsoenen staan waardoor het gemeentelijk onderhoud gehinderd wordt", schrijft hij. "Mogelijk is het wenselijk of geboden om op 'hotspots' het parkeerbeleid aan te passen", oppert de BSD-fractie.

Herfsttinten op Lindonk

HOOGERHEIDE - Op zondag 6 oktober organiseert IVN-Groene Zoom te Bergen op Zoom een natuurexcursie op het landgoed Lindonk, zuidelijk gelegen van het landgoed Mattemburgh. De aanvang is gepland om 10.00 uur. Het startpunt is de parkeerplaats op de hoek van Antwerpsestraatweg / Beukendreef. De excursie gaat ongeveer anderhalf uur duren. Het gebied van Brabants Landschap heeft een oppervlakte van ongeveer 70 ha. Als rode draad loopt door de excursie het onderwerp herfst, met de nodige aandacht voor de decoratieve bladverkleuringen en het ontstaan hiervan. De sapstromen spelen hier de hoofdrol. Natuurgids van IVN-Groene Zoom is Louis Mouwen.