Afbeelding
Foto:

Kachelspeciaalzaak Fireplace

BERGEN OP ZOOM - De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden weer korter en kouder. Wat is er dan fijner dan thuis bij de kachel zitten? De vakmensen van Fireplace Bergen op Zoom kunnen u perfect adviseren op het gebied van sfeerverwarming.

Wie een bezoek brengt aan de speciaalzaak aan de Laan van Everswaard treft daar bedrijfsleider Paul van Vliet aan. In de showroom van maar liefst 450 vierkante meter weet hij voor ieder wat wils te vinden. Een kachel is volgens hem niet iets wat je zomaar in je huis neerzit. "Er komt veel bij kijken, te beginnen met een gedegen voorbereiding", zegt hij.

In de showroom treft u als klant ruim 120 showmodellen aan. Het merendeel heeft hout als brandstof, maar er zijn ook modellen die werken op gas of op elektriciteit. De drie toonaangevende merken die verkrijgbaar zijn bij Fireplace zijn: Contura, Nordpeis en Morsø. Kwalitatieve merken uit respectievelijk Zweden, Noorwegen en Denemarken. Nadat de keuze voor een model is gemaakt, vindt er altijd een bezoek op locatie plaats. "Op locatie kijken we bijvoorbeeld of er een rookkanaal aanwezig is. Er zijn situaties waar nog niks zit, en in andere gevallen kunnen we een bestaand kanaal gebruiken. Eventueel met wat aanpassingen." De buitendienst van Fireplace verzorgt ook de montage van de kachel. De redenen om een sfeerverwarming in huis te laten plaatsen zijn duidelijk, zegt Van Vliet. "Wanneer je een haard ziet branden, brengt dat altijd sfeer in de ruimte. Het verlaagt ook de reguliere stookkosten." Fireplace hecht veel waarde aan het rendement en de energiezuinigheid van de kachels. "Alle kachels die wij verkopen voldoen aan de Zweedse en de Deense mileunormen, en die liggen vele malen hoger dan in Nederland. Daarmee voldoen onze kachels ruimschoots aan de eisen die de regering in de toekomst wil stellen", zegt Van Vliet.

Fireplace verhuisde in 2000 van Sint Maartensdijk naar de Laan van Everswaard 57-59 in Bergen op Zoom. Bij een bezoek aan de showroom steken de vakmensen met liefde en plezier een kachel voor u aan.

Afbeelding