Raf Melsen (ODIO) brengt redding met het hoofd.
Raf Melsen (ODIO) brengt redding met het hoofd. Foto:

Valse start voor Vivoo in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Ook de Vierde Klasse B schoot met een handvol Woensdrechtse afvaardigingen eindelijk uit de startblokken. Allen met goede bedoelingen en snode plannen. Ongetwijfeld kijkt men hier en daar met gemengde gevoelens terug op de ouverture van 2019-2020. Toch zeker in Ossendrecht alwaar ODIO het jonge Vivoo op een ongekende dreun met dubbele cijfers trakteerde.

In Hoogerheide debuteerde coach Ronald Broos met een puntendeling tegen Sprundel. In een gelijk opgaande eerste helft kwam METO na acht minuten op voorsprong toen Gijs Verresen een voorzet van Martijn de Nijs binnen werkte. Na rust liet Joey van Hooijdonk een riante mogelijkheid onbenut doch een steekbal van wederom De Nijs op Verresen betekende een verdubbeling van de voorsprong. Sprundel zocht en vond kort daarop aansluiting en net voor tijd zelfs een punt, 2-2.

Grenswachters dicteerde in en tegen Wernhout en kwam terecht door Senne Scheeren op voorsprong. Echter door twee megafouten achterin keek men nog voor rust tegen een achterstand aan. In het tweede luidde een onterechte penalty (3-1) het Putse slotoffensief in. De inspanningen werden beloond door treffers van Mark Leenaerts en Joris Koeleman, 3-3.

RSV kwam thuis tegen WVV'67 terecht op 2-0. In de pauze zorgde een gewijzigde opstelling voor nieuw Woensdrechts geloof. Max van Elzakker en Quirijn Schevenhoven doelpuntten. Uiteindelijk trok de thuisploeg alsnog de winst over de streep en WVV'67 met een 4-2 nederlaag huiswaarts.

De ontmoeting ODIO-Vivoo betekende de opening van de Gentlemen-derby. Geen van de vele inzenders had een bizarre 10-1 overwinning voorzien. Beide teams openden hun derby veelbelovend. Vivoo combineerde er lustig op los, ODIO keek de spreekwoordelijke kat uit de boom. Na twaalf minuten lieten de Huijbergenaren bij een doorgekopte corner echter een steekje vallen. Damian Elenbaas opende simpel de score. De blauwbloezen gingen op zoek naar aansluiting en hadden pech toen Dimitri Ceuppens de lat raakte. ODIO kwam beter in haar spel en sloeg nog voor de thee met Mitchell Elenbaas en Marijn Corré tweemaal drietal meedogenloos toe. In de tweede helft liep ODIO snel door andermaal Corré, de gebroeders Mitchell en Damian Elenbaas uit naar 6-0. Vervolgens brak het Huijbergs verzet volledig en in de 80e kon het scorebord het niet langer bijhouden. Coen Michielsen, Thomas Jansen, opnieuw Marijn Corré en Damian Elenbaas tilden de score naar 10-0. Uiteindelijk tekende Bono Harren voor de eretreffer, een doelpunt waarbij ODIO-goalie Michel Michielsen niet geheel vrij uit ging, 10-1.

ODIO: Michel Michielsen, Roy Carpentier, Sander Kerstens, Jeremai Martina (70. Peter van Aert), Nic Melsen (60. Thomas Jansen), Mitchell Elenbaas (Luke de Dooij), Luc Melsen, Damian Elenbaas, Marijn Corré, Raf Melsen, Coen Michielsen.

Vivoo: Joram Adriaanse, Jeroen van Gastel, Bouke de Waal, Remco Motzheim (Ronny Bolders), , Roel Paulus, Tijmen van de Weide, Stanley van Overveld, Jordy van Gastel (69. Bas van der Heijden), Emile van der Beek (46. Bono Harren), Dimitri Ceuppens, Rick Luijkx.