Boek Woensdrechtse slachtoffers WO II

HOOGERHEIDE - Jan van Elzakker heeft in samenwerking met Louis Minnebach een boek geschreven over de tweeënzeventig Woensdrechtse burgerslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit deden zij namens Heemkundekring Het Zuidkwartier. Op dinsdag 8 oktober geven zij om 19.30 uur een voordracht in de raadzaal van het gemeentehuis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het boek zal na afloop van de voordracht te koop zijn en later ook bij Primera Niels van Elzakker te Hoogerheide, Het Zoete Rijk te Ossendrecht en bij de Primera te Putte voor €24,95. Leden van de Heemkundekring ontvangen een exemplaar.

Tuinen 't Vagevuur                beschikbaar

LEPELSTRAAT - Bent u een liefhebber van tuinieren en is het kweken van eigen groenten en fruit voor u een leuke bezigheid, dan is het goed om te weten dat er tuinen beschikbaar zijn bij tuinenvereniging 't Vagevuur. Het najaar is namelijk de ideale tijd om te planten voor het komende voorjaar. Dus ook een goed moment om een tuin te gaan huren. U kunt dit jaar al aan de slag en betaalt pas vanaf januari 2020. "Mensen die belangstelling hebben kunnen altijd even naar het secretariaat bellen en dan spreken we af in de tuin voor een rondleiding", vertelt Lyda, secretaris van de vereniging. Telefoonnummer: 0164-251341 of stuur een mail naar awfranken@kpnmail.nl. De tarieven zijn 30 eurocent per vierkante meter, contributie is €7,50 per jaar en verbonden aan de grootte van de tuin.

Themamiddag 'mode' bij KBO Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Op 30 september staat weer een themamiddag gepland. Deze themamiddag wordt gehouden in Gemeenschapshuis St. Antonius. Dit keer zal het een modeshow zijn, gebracht door Curvy bij Rian uit Halsteren. De show zal om 14.00 uur beginnen en vanaf 13.15 uur is de zaal open. De getoonde kleding kan na afloop worden gekocht. Deze show is gratis toegankelijk.

Brabant Veilig Week

BERGEN OP ZOOM - De gemeente organiseert in samenwerking met Veiligheidsregio midden en west Brabant van 7 tot en met 13 oktober samen met diverse partners de Brabant Veilig Week. Tijdens deze week attendeert de gemeente de inwoners en ondernemers extra op de verschillende veiligheidsthema's die spelen binnen de gemeente zodat men zich bewuster en meer betrokken voelt. Dat gebeurt door diverse activiteiten die in die week plaatsvinden. Maandag 7 oktober: veilige buurt. Dinsdag 8 oktober: ondermijning. Woensdag 9 oktober: gezondheid en veiligheid. Donderdag 10 oktober: cybercrime. Vrijdag 11 oktober: verkeersveiligheid. Zaterdag 12 oktober: brandveiligheid. De organisatoren roept op om je aan te melden voor de activiteiten van de Brabant Veilig Week. Aanmelden via veiligheid@bergenopzoom.nl.

Fotomanifestatie 'VRIJ'

BERGEN OP ZOOM - De Fotomanifestatie wordt georganiseerd door de stichting FoBoZ en staat in het kader van 75 jaar bevrijding van de Brabantse Wal en zal gehouden worden van 28 september tot en met 4 oktober 2019. Het thema van de expositie is "Vrij". De stichting Foboz biedt de georganiseerde amateurfotograaf een podium zijn/haar werk te exposeren en verbindt daarmee tevens de clubs uit de regio met als doel de regio enthousiast te maken voor fotografie.
De locaties waar de fotomanifestatie te zien zal zijn: Sint Gertrudiskerk, ingang Grote Markt en Kerkstraat; Oude Stadhuis, Grote Markt en Den Enghel, Korte Bosstraat. Openingstijden 13.00 -16.30. De opening van de expositie voor genodigden zal plaatsvinden op vrijdag 27 september 2019 om 16.00 uur in de Sint Gertrudiskerk en zal geschieden door wethouder Jacobs namens de gemeente Bergen op Zoom. Voorafgaand hieraan vindt met een panel de discussie plaats wat het thema "VRIJ" voor de panelleden betekent, dit alles in de Sint Gertrudiskerk.

Modeshow vanuit KBO Halsteren in Wittenhorst

HALSTEREN – Op zaterdag 5 oktober organiseert de KBO een modeshow in De Wittenhorst. De nieuwste collectie dameskleding van maat 38 tot en met maat 56. Rokken, tops, blouses, truien, pantalons, vesten, T-shirts, blazers/jassen, poloshirts, gilets en jassen. U bent van harte welkom van 14.00 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis met koffie.

Lepelstraat herdenkt 75 jaar bevrijding

LEPELSTRAAT - Ook Lepelstraat wil als kleinschalige dorpskern de 75 jaar bevrijding in oktober op gepaste wijze herdenken. Een werkgroep met vertegenwoordigers uit de Lepelstraatse samenleving is eind juni van start gegaan met het opzetten van een programma, bestaande uit een herdenkingsdienst en lokale (tijdelijke) expositie in het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 oktober. We laten ons daarin leiden door de bekende verhalen van Lepelstraats grondgebied zoals die over het opblazen van de monumentale 65 meter hoge kerktoren van de Antonius van Paduakerk, de aanwezigheid van Canadese bevrijders en druk van de Duitse bezetters. Op het kerkplein staat al jarenlang het herdenkingsmonument waar de gevallenen jaarlijks herdacht worden. Aan de dijk bij het Glymes vinden we het monument ter herdenking van de gevallen bezetstrijder Rini Elling. De werkgroep roept inwoners op om extra plaatselijke input te geven voor de tijdelijke expositie en in de vorm van oude foto's, documenten, voorwerpen en natuurlijk verhalen. Mensen die hun verhalen met ons willen delen, kunnen zich melden, zodat we op een 'schoenendoosmiddag' de oude beelden kunnen bekijken en de persoonlijke verhalen op kunnen tekenen. Die verhalen worden gepubliceerd in een speciale editie van de Beiaardier en in De Halsterse Krant. U kunt daarvoor contact opnemen met Betsy de Kock (tel. 06-14494404; betsy.dekock@home.nl). De ' schoenendoosmiddag' wordt dan gepland met de mensen die zich daarvoor melden.

Band in de kerk tijdens kerkproeverij

LEPELSTRAAT - Ook dit jaar doet de kerk in Lepelstraat weer mee met de kerkproeverij. Dit is een landelijke activiteit om mensen die niet meer of niet vaak naar de kerk gaan, uit te nodigen om juist op deze dag naar de kerk te komen. De band The Blue Nights komt de muziek tijdens deze dienst verzorgen. Het wordt een gezellige familieviering voor jong en oud waarin pastor Sebastian voorgaat.

Sint Christoffel Parochie - H. Antonius van Paduakerk, Kerkstraat 53 in Lepelstraat.