Afbeelding
Foto:

Daniel Zelic, stagiaire bij BWI

HOOGERHEIDE - Daniel Zelic is stagiaire bij BWI. Hij wil de Woensdrechtse jeugd graag helpen met de problemen die zij ondervinden.

Daniel volgt een opleiding tot social worker bij de Hogeschool Zeeland in Vlissingen en zit nu in zijn laatste studiejaar. In de afgelopen jaren heeft Daniel stages gelopen bij verschillende doelgroepen van BWI, zoals statushouders, jongeren en ouderen. Alle drie de doelgroepen zijn Daniel goed bevallen. Daarom dat ook met zijn huidige stage, hij verder met dezelfde doelgroepen blijft werken. "Ik heb gekozen voor dit vak omdat ik me graag inzet voor mijn medemens, omdat ikzelf veel geluk heb in mijn leven en dit wil delen."

Toch wil Daniel dit jaar zich vooral concentreren op de jongeren. "Ik wil de Woensdrechtse jeugd graag helpen met de problemen die zij ondervinden, van drugsproblematiek tot ruzie in een vriendengroep. Ik geloof dat goed contact tussen mezelf en de jeugd belangrijk is. Daarom is het jeugdhonk een goed initiatief om op een positieve manier contact te leggen met de jongeren."

Daniel wil in zijn laatstejaars stage dan ook de jongereninloop meer inhoud geven. Hij wil thema's gaan toelichten die de jongeren interessant vinden. Verder kunnen de jongeren allicht zelf met initiatieven komen en dan wordt bekeken of er samen wat mee gedaan kan worden. Voor de openingstijden en locaties van de verschillende jongereninlopen, kun je terecht op de website:
www.bwiwoensdrecht.nl

Naast zijn stage bij BWI, werkt Daniel ook als coach dagbesteding bij Mariahove in Ossendrecht. In zijn vrije tijd sport Daniel veel en ook is hij geïnteresseerd in film. Zo maakt hij zelf humoristische filmpjes over zijn sportschool en ook voor BWI wil Daniel een promotiefilmpje maken over de adviesvangers. Bij de adviesvangers worden mensen uit Woensdrecht van verschillende leeftijden en achtergronden gevraagd wat zij van de activiteiten en BWI in het algemeen, vinden.

Omdat Daniel al zolang betrokken is bij BWI, wordt hij als een echt teamlid gezien en is er veel waardering van zijn collega's.